![](https://www.educatieprivata.ro/wp-content/themes/educatieprivata/images/oferta publicitate 2021.jpg)
Dana Bobocea, directoarea Colegiului Național Grigore Moisil din Capitală, afirmă că în prezent e greu să fii director într-o școală de top, din cauza birocrației.
Invitată în emisiunea InfoEdu de la TVR, directoarea spune că, totuși, directorii care au performanță și rezultate își doresc să rămână în funcție.
”În ziua de azi e foarte greu să fii director într-o școală de top. pentru că, e foarte adevărat, birocrația ne omoară. Sunt foarte multe activități care nu țin neapărat de actul educațional: rapoarte, statistici, adrese, comunicări, răspunsuri, petiții. Și atunci e foarte greu să fii director. Dar ca să spui <Nu, nu imi mai doresc să fiu director> asta înseamnă că nu ai rezultate, n-ai performanță și, atunci, de ce ți-ai mai dori? Când ai performanță și rezultate, îți dorești să continui”, a afirmat directoarea, în emisiunea citată.
”Nu cred că birocrația este cea mai mare problemă a sistemului educațional, dar este o problemă, să recunoaștem. În ultimii ani, ultimii minișțri ai Educației au încercat, cu oarecare succes, să mai taie din hârtii. Nu știu cât au reușit, pentru că sunt niște obiceiuri care nu pot fi îndepărtate cu foarte multă ușurință. Și atunci, din inerție, se fac lucruri care chiar nu mai trebuie a fi făcute sau sunt solicitate lucruri care nu mai trebuie solicitate în acest moment. Dar este birocrația una dintre problemele educației, pentru că, așa cum spuneam, ne consumă foarte mult din timpul pe care ar trebui să îl alocăm elevilor noștri, colegilor noștri profesori, părinților cu care intrăm în contact și chiar cred că un raport statistic nu știu dacă chiar este atât de relevant, atâta timp cât există platforme educaționale în care noi înregistrăm rezultatele copiilor nu știu ce relevanță are un raport privind starea și calitatea învățământului, pe care îl face fiecare director în fiecare an școlar.îl face și inspectoratul școlar, îl face și Ministerul Educației. Sunt date publice. Putem rezolva printr-un click de mouse aceste rapoarte. Nu cred că trebuie să stăm să adunăm o grămadă de hârtii ale colegilor noștri și să închegăm un raport”, a adăugat profesoara Dana Bobocea.