fbpx

Avangarde: Cei mai mulți votanți AUR sunt din categoria 18-30 de ani

Cei mai mulți alegători ai Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) sunt bărbați tineri cu studii medii, arată datele Avangarde, anunță Digi 24.

Potrivit datelor culese de CURS – Avangarde la exit poll-ul realizat în ziua alegerilor, profilul votanţilor AUR este următorul:

  • Cei mai mulţi votanţi AUR sunt bărbaţi
  • Cei mai mulţi votanţi sunt din categoria 18 – 30 de ani
  • Majoritatea votanţilor au liceu şi şcoală postliceală
  • După mediul în care trăiesc, votanţii AUR se împart aproximativ egal între urban şi rural
  • Unde a obţinut AUR cele mai bune scoruri: Transilvania, Moldova, Muntenia, Bucureşti

Potrivit rezultatelor parțiale oficiale prezentate de BEC luni la prânz, Alianța pentru Unirea Românilor a obținut 9,38% (532.827 de voturi) la Camera Deputaților și 9,26% (539.236 de voturi) la Senat.

Cu aproape 10% din voturi, potrivit rezultatelor parțiale oficiale prezentate de BEC, Alianța pentru Unirea Românilor a fost votată de mai mult de 500.000 de români, din totalul celor peste 5 milioane care s-au prezentat la vot.

Printre cele mai proeminente figuri ale AUR se numără avocata Diana Șoșoacă, cea care a încercat să amâne Bacalaureatgul 2020 și a contestat în instanță restricțiile sanitare, dar și profesorul Florian Colceag, care a negat existența pandemiei. Liderul AUR, George Simion, a fost unul dintre principalii promotori ai protestelor anti-mască din timpul acestei veri.

„Prima oară când a apărut AUR cu procent semnificativ a fost acum două luni când avea cam 3% într-un sondaj la nivel național.

A existat spirala tăcerii, oamenii nu recunoșteau acum o lună că vor vota cu AUR. Au avut o campanie foarte bine țintită în online.

AUR a rupt o parte din electoratul PSD din Moldova, în Transilvania a rupt din electoratul conservator care vota cu PNL.

Au atins Moldova, acolo e partidul care s-a ridicat odată cu scandalul de la cimitirul de Valea Uzului din Moldova, asta se vede acum. 

În Transilvania au lucrat foarte mult pe organizațiile vechi ale PRM cu mesajele normale pentru acea zonă, acolo este public mai degrabă antimaghiar decât pro maghiar, iar sorul obținut confirmă asta”, a explicat la Digi 24  sociologul Vladimir Ionaș, directorul AVANGARDE.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.