Autoritățile din Egipt l-au invitat pe miliardarul Elon Musk să viziteze țara și să vadă cu ochii lui că faimoasele Piramide nu au fost construite de extratereștri, relatează BBC.
Fondatorul SpaceX a scris pe Twitter un text care părea să susțină teoriile conspiraționiste potrivit cărora extratereștrii au fost implicați în efortul de construcție al faimoaselor monumente.
Ministrul cooperării internaționale din Egipt a reacționat imediat, spunând că mormintele constructorilor de piramidă ar fi dovada că respectivele teorii sunt false.
Mormintele respective, descoperite în anii 90, sunt dovezi definitive, spun specialiștii, că structurile magnifice au fost într-adevăr construite de egiptenii antici.
Vineri, Elon Musk a scris pe Twitter: „Extratereștrii au construit piramidele, evident”. Textul său a fost distribuit de peste 84.000 de ori.
Aliens built the pyramids obv
— Elon Musk (@elonmusk) July 31, 2020
Ministrul Egiptului al Cooperării Internaționale, Rania al-Mashat, a răspuns tot pe Twitter, spunând că a urmărit și admiră activitatea domnului Musk, dar îl îndeamnă să exploreze în continuare dovezi despre construirea structurilor construite pentru faraonii Egiptului.
I follow your work with a lot of admiration. I invite you & Space X to explore the writings about how the pyramids were built and also to check out the tombs of the pyramid builders. Mr. Musk, we are waiting for you 🚀. @elonmusk https://t.co/Xlr7EoPXX4
— Rania A. Al Mashat (@RaniaAlMashat) August 1, 2020
Arheologul egiptean Zahi Hawass a răspuns și el într-un scurt videoclip în limba arabă, postat pe social media, afirmând că argumentul domnului Musk a fost o „halucinație completă”.
„Am găsit mormintele constructorilor de piramide care spun tuturor că constructorii piramidelor sunt egipteni și nu au fost sclavi”, afirmă EgyptToday.
Despre Elon Musk
Musk este fondatorul, directorul general și inginerul șef al SpaceX; co-fondator, director executiv și arhitect de produs al Tesla, Inc.; fondatorul The Boring Company; co-fondator al Neuralink; și co-fondator și inițial co-președinte al consiluilui de administrație al OpenAI. A primit premiul Fellowship of the Royal Society în 2018.[ În decembrie 2016, se afla pe locul 21 în lista Forbes a celor mai puternice persoane ale lumii și a obținut primul loc pe lista Forbes a celor mai inovativi lideri din 2019. Are o valoare netă de $27.9 miliarde și este considerat de Forbes pe locul 20 în topul celor mai bogate persoane din lume. Are cea mai mare vechime ca director general a oricărui producător de automobile la nivel global.