fbpx

Astăzi la Lecția Deschisă vin Marian CÎRLIG și Mirela TANC

Ne pregătim pentru nou eveniment marca “Lecția deschisă”, un proiect prin care platforma Educație Privată aduce în atenția cadrelor didactice, părinților și, de ce nu, elevilor exemple de bună practică și inovație în predare.

Astăzi detaliem metode și strategii dedicate profesorilor din învățământul primar din perspectiva instrumentelor digitale. Nu e o noutate faptul că, în perioada școlii online, acest aspect a constituit o provocare pentru toți profesorii din preuniversitar dar, mai cu seamă, pentru cei care au gestionat clase de ciclu primar. În ce măsură există astfel de instrumente, care este impactul lor la clasă și cum pot suplini metodele tradiționale, iată o temă de interes pentru care merită alocat spațiu de dezbatere.

În cadrul întâlnirii de astăzi, îi vom cunoaște pe Marian Cârlig și Mirela Tanc, doi dascăli care s-au făcut remarcați în comunitățile lor educaționale prin remarcabile performanțe didactice. 

Marian CÎRLIG

Marian Cârlig a devenit cunoscut pentru demersurile sale inovatoare în predarea la clasele de ciclu primar. El va fi protagonistul unei secvențe demonstrative de predare, în care va arăta că instrumentele digitale reprezintă o resursă importantă în dezvoltarea cognitivă a elevilor.

Mirela TANC

Mirela Tanc este deja un nume cunoscut în învățământul românesc, în urma nominalizării ei la unul dintre cele mai prestigioase premii la nivel mondial pentru cadrele didactice, Global Teacher Prize. Experiența și creativitatea ei pedagogică au recomandat-o drept un bun partener de dialog, alături de care vom încerca să deslușim beneficiile și limitele digitalizării în actul didactic.

Miza întâlnirii de astăzi nu este aceea de a oferi soluții sau răspunsuri irevocabile cât, mai degrabă, aceea de a deschide o fereastră către oportunități pedagogice care merită explorate. Nu vom ști niciodată cât de utile sunt acestea sau cum pot schimba paradigma actului de predare până nu le testăm, încercăm și solicita la maximum valențele educaționale. Poate că, până la urmă, calea spre modernizarea reală și profundă a modului în care lucrăm cu elevii noștri nu stă neapărat în metodele sau device-urile folosite cât, mai degrabă, în curajul și deschiderea profesorilor de a le integra în procesul de predare.


Urmărește-i pe Marian CÎRLIG și Mirela TANC, astăzi de la ora 19:00 pe pagina de facebook Educație Privată.


Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.