fbpx

Asociația Școlilor Particulare: Date care susțin deschiderea fără restricții a grădinițelor și școlilor

Asociația Școlilor Particulare a transmis către Educație Privată o analiză despre care afirmă că susține ideea deschiderii fără restricții a grădinițelor și școlilor.

Prezentăm analiza, integral: 

DATE CARE SUSȚIN REDESCHIDEREA FĂRĂ RESTRICȚII A GRĂDINIȚELOR ȘI ȘCOLILOR

Studiu efectuat de:
– SOCIETATEA GERMANĂ PENTRU IGIENĂ A SPITALELOR – DKGH ( Deutsche Gesellschaft für Krankenhaushygiene) în parteneriat cu – SOCIETATEA GERMANĂ DE EPIDEMIOLOGIE PEDIATRICĂ – DGPI (Deutsche Gesellschaft für Infektiologie), – ACADEMIA GERMANĂ DE MEDICINĂ PEDIATRICĂ ȘI ADOLESCENTĂ – DAKJ (Deutsche Akademie für Kinder- und Jugendmedizin) , – SOCIETATEA PENTRU IGIENĂ, MEDICINA CLINICĂ A MEDIULUI ȘI MEDICINĂ PREVENTIVĂ – GHUP ( Gesellschaft für Hygiene, Umweltmedizin und Präventivmedizin) – ASOCIAȚIA MEDICILOR PEDIATRII DIN GERMANIA – BVKJ e. V. (Berufsverband der Kinder- und Jugendärzte in Deutschland)

Studiul, din 21 mai 2020, concluzionează că, închiderea școlilor și a grădinițelor nu a avut nici un impact în scăderea ratei de infectare, în vederea combaterii răspândirii virusului Sars-Cov2. Toate datele oficiale din țări precum China, Norvegia, Marea Britanie, Germania, Franța, Islanda sau Olanda indică copiii și adolescenții ca fiind cea mai redusă grupă de risc, atât ca grad de infectare, cât și ca grad de manifestare a simptomelor sau de răspândire a virusului.

Conform societăților de specialitate semnatare, analizele publicate anterior acestui studiu, asupra dinamicii de răspândire a SARS-CoV-2 și a evoluției Covid-19 arată că, copiii au un rol semnificativ mai mic în răspândirea virusului în comparație cu adulții.

Studiul relatează următoarele fapte:

• Conform informațiilor disponibile până în prezent, copiii și adolescenții se îmbolnăvesc mult mai rar decât adulții, chiar și în cazul unei infectări.

• Primele concluzii din China arată că, copiii joacă un rol subordonat în transmiterea virusului către alți copii sau către adulți.

• Riscul de transmitere la adolescenții peste 15 ani nu diferă semnificativ de cel la adulți, dar aspecte privind respectarea măsurilor de prevenție ar putea juca, de asemenea, un rol foarte important.

• În ceea ce privește copiii cu vârste până în 10 ani, datele vorbesc atât despre o rată de infectare mai mică ca la adulți cât și o rată de răspândire semnificativ mai mică. Chiar și în cazul copiilor simptomatici, care sunt infectați cu alte forme de virusuri respiratorii, nu există o transmitere relevantă a Sars-CoV-2, iar riscul de transmitere redus se poate datora capacității reduse de tuse a copiilor precum și durata mai scurtă a simptomelor la copii.

• Nu există nici o relație liniară între încărcarea virală detectată în tractul respirator superior și riscul de transmitere.

• Numărul dovezilor în creștere, care confirmă această situație, au determinat și oamenii de știință britanici să solicite deschiderea imediată a unităților de învățământ pentru copii și adolescenți, recomandând, de asemenea, participarea la cursuri a copiilor cu boli subiacente preexistente.

• Analiza actuală explică ineficacitatea închiderii unităților școlare în contextul pandemiei actuale de CoVid-19. Conform datelor actuale și a cunoștințelor acumulate despre acest nou virus în Germania, CoVid-19 nu este în niciun caz mai frecvent la copii, decât multe alte boli infecțioase, potențial mai grave pentru aceștia, care însă nu conduc la închiderea unităților școlare.

• Se recomandă o evaluare și o decizie individuală medicală, specializată, în cazul copiilor cu situații excepționale, precum copii aflați în primele luni după un transplant de măduvă sau de organ sau cu defecte congenitale severe de imunitate.

• De asemenea, ar trebui identificate soluții individuale, creative și independente, în cazul copiilor care trăiesc în aceeași casă/gospodărie cu unul sau mai muți adulți cu factor de risc crescut și cu posibilitate de complicații severe, în cazul infectării cu Sars-CoV-2, soluții care să permită totuși accesul copiilor în această situație, la facilitățile comunității.

Ca o concluzie, din datele disponibile, privind consecințele nemedicale ale închiderii facilităților comunitare, cu privire la caracteristicile și evoluția epidemiologică a Sars-CoV-2, Academia Germană de Medicină Pediatrică și Adolescentă – DAKJ, a recomandat reluarea cursurilor cu prezență în școli și în grădinițe pentru toți copiii și adolescenții.
Academia Germană de Medicină Pediatrică și Adolescentă – DAKJ subliniază și faptul că, atât înainte cât și pe perioada închiderii unităților de învățământ, nu au fost discutate sau analizate consecințele acestei decizii, iar persoanele afectate, copii și părinți, nu au fost consultate, încălcându-se astfel drepturile fundamentale ale copiilor.

Întregul document se poate accesa aici:

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.