fbpx

Apel al părinților de la Școala Ferdinand I: Dacă nu vin în 48 de ore avizele pentru construcțiile modulare, 750 de elevi încep anul școlar online

Asociația Creștem Fericiți, din care fac parte părinți ai elevilor de la Școala Ferdinand I din București, au lansat un apel public pentru a obține avizele necesare pentru construcțiile din curtea unității școlare. Părinții spun că dacă Primăria Capitalei și Ministerul Culturii nu vor elibera aceste avize în următoarele 48 de ore, peste 750 de elevi vor începe școala în regim online. 

Apelul lansat de Asociația Creștem Fericiți, integral:

❗❗❗ Facem un ultim apel la autorități să avizeze montarea în regim de urgență a construcțiilor modulare în curtea școlii noastre ❗❗❗
Suntem cu două zile înainte de începutul anului școlar și copiii noștri sunt obligați să intre la clase online pentru că nu avem avizul de instalare a acestor construcții.
Autoritățile statului trebuie să înțeleagă că este o situație de urgență!
De la Primăria Capitalei avem nevoie de avizul final de instalare/construire, însă acest aviz final depinde de un alt aviz, care ne-a fost solicitat abia săptămâna aceasta!
Pentru că școala se află într-o zonă istorică (Parcelarea Gării Obor), penultimul aviz trebuie să vină de la Ministerul Culturii.
Nu avem o estimare a termenului la care poate fi eliberat acest aviz.
Iar noi începem școala în mai puțin de 48 de ore!
📷📷📷 Atragem atenția că în zonă există deja instalate astfel de construcții modulare (sau containere, cum li se mai spune), aparținând STB. Vedeti fotografiile în comentarii. 📷📷📷
Suntem siguri că instituția are toate avizele de instalare inclusiv de la Ministerul Culturii, chiar și lipite fiind de gardul instituției noastre școlare, clădire de patrimoniu.
Menționăm că spațiile pregătite pentru copiii noștri, construcții modulare noi-nouțe, arată ultramodern și sunt dotate cu toate facilitățile necesare desfășurării procesului educațional, urmând să fie instalate în curtea școlii EXCLUSIV pe perioada lucrărilor de consolidare a clădirii!
Deci sunt o soluție temporară, nu vor rămâne în curtea școlii.
Este o situație de urgență, sunt +750 de copii și părinții aferenți în căutare de soluții pentru a gestiona școala online.
Orice autoritate normală ar grăbi procesul avizării!
Așa că, Ministerul Culturii, Ministerul Educației – România, Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Primăria Municipiului Bucureşti, Primaria Sectorului 2 Bucuresti, Nicușor Dan, Matei Damian, Adrian Bold, vă rugăm să vă zbateți și dumneavoastră pentru acești copii așa cum o facem noi!
Special pentru părinții a căror supărare o înțelegem complet, căci suntem și noi părinți, cu aceleași nevoi ale copiilor noștri, răspundem la întrebările esențiale:
❓ De ce nu am plecat la Școala 25, unde se discutase inițial că vom fi primiți?
În acest moment, informația de ultimă oră este că Școala 25 intră oficial la ore tot online, fiind în șantier. Deci nu am fi putut folosi începând cu 13 septembrie cele câteva săli de clase disponibile pentru copiii noștri în clădirea de lângă Kaufland Obor.
Cu doar câteva săli disponibile, chiar și în situația în care nu exista șantier, asta ar fi însemnat învățare în două schimburi (clasele pregătitoare, I-II-III și VIII dimineața, clasele IV, V, VI și VII seara), într-o zonă fără acces direct STB dinspre Ferdinand I.
Motiv pentru care am cerut autobuze.
Solicitarea de autobuze școlare ne-a fost refuzată ferm, logistic ar fi fost un efort uriaș, cu blocarea traficului, estimându-se că circa jumătate dintre cei +750 de copii având aceste nevoi de transport.
De asemenea, știm cât de important este pentru TOȚI anii de studiu să se învețe dimineața!
Pentru învățare într-un singur schimb, de la ora 8:00, am fi avut varianta de a amplasa construcții modulare în curtea Școlii 25, și ea încă neamenajată – ceea ce ne obliga să intrăm tot online la ore, cel puțin câteva săptămâni!
În plus, în acest spațiu neamenajat, un bazin dezafectat și neîmprejmuit pune întrebări serioase cu privire la siguranța copiilor!
În fine, chiar și cu toate celelalte aspecte rezolvate, odată instalate aceste construcții modulare la Școala 25, mutarea lor înapoi în curtea școlii noastre nu mai este posibilă, ceea ce ne-ar fi ținut departe de Ferdinand I cel puțin un an de zile, cât se estimează că ar dura lucrările de consolidare.
Ce ar fi însemnat asta? Înseamnă un exod al copiilor, pe termen scurt, și un exod al cadrelor noastre didactice, pe termen mediu și lung.
Nu vrem să ne pierdem echipa!
Ce s-a construit în comunitatea noastră educațională în 20 de ani de zile, grație minunatei dne director Violeta Dascălu, și a echipei sale, se poate pierde în doar câteva luni!
Deja de la primul semnal că ne-am muta la Școala 25, numeroși părinți au retras copiii de la Ferdinand I pentru a-i transfera la alte școli 🙁
❓ „De ce nu s-a făcut nimic toată vara?”
S-a făcut enorm!
Încă din luna iulie, când în urma expertizei de risc seismic a devenit clar că nu mai putem intra în clădirea noastră cu copiii, căci un cutremur ne poate lovi literalmente oricând, școala și noi ne-am concentrat toate eforturile posibile la instituțiile statului pentru a obține spații adecvate de învățare. Cu variațiuni de soluții de transport.
S-au făcut propuneri, s-au pus pe masă soluții provizorii, s-au dat telefoane, s-au scris memorii, s-a mers în instituții, s-a mers în audiențe la Primăria Sectorului 2, la Primăria Capitalei, până și la Parlamentul României, pentru ca peste 750 de copii să poată merge la școală!
Și se face în continuare TOT posibilul! Autoritățile locale ne sprijină, acum așteptăm același sprijin, de urgență, se la Ministerul Culturii și Primăria Capitalei. Și ne dorim să înțelegeți că tragem cu toții în aceeași direcție, școală și părinți: copiii să meargă fizic la ore. Cât mai mult posibil.
Vă mulțumim tuturor celor care alegeți să susțineți copiii și comunitatea Ferdinand I spre o rezolvare urgentă a situației!

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.