fbpx

Andrew Lloyd Webber, voluntar în programul de testare pe oameni a vaccinului realizat de Oxford

Celebrul compozitor și impresar de teatru Andrew Lloyd Webber a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie în care apare în timp ce i se injectează o doză din vaccinul anti-COVID-19 testat de Universitatea din Oxford.

”Tocmai am terminat testarea vaccinului produs de Oxford împotriva Covid-19. Voi face orice pentru ca teatrele mari și mici să fie deschise din nou, iar actorii și muzicienii să revină la muncă. – ALW #SaveOurStages NIVA – Asociația Națională a Teatrelor Independente”, scrie Andrew Lloyd Webber.

https://www.facebook.com/AndrewLloydWebber/photos/a.10150204647388445/10158398510408445/?type=3&theater

Andrew Lloyd Webber, născut la 22 martie 1948, este un compozitor și impresar englez de music-hall. Mai multe dintre music-hallurile sale au fost interpretate mai bine de un deceniu atât în West End, cât și pe Broadway. El a compus 21 de piese de music-hall, care fac parte din spectacole precum ”Fantoma de la Operă” sau ”Jesus Christ Superstar”.

CONTEXT

Un vaccin contra coronavirusului dezvoltat de Universitatea din Oxford pare sigur și declanșează un răspuns imunitar, anunța, recent, BBC News.
Studiile care au implicat 1.077 de persoane au arătat că injecția a dus la crearea de anticorpi și celule T care pot lupta împotriva coronavirusului.
Descoperirile sunt extrem de promițătoare, dar este încă prea curând să știm dacă acest lucru este suficient pentru a oferi protecție, iar testele sunt încă în curs, precizează BBC News.
Marea Britanie a comandat deja 100 de milioane de doze de vaccin.

Primele teste pe oameni ale vaccinului împotriva noului coronavirus au fost realizate de Universitatea din Oxford încă din luna aprilie.

Guvernul din Marea Britanie a declarat, la vremea respectivă, că va aloca 20 de milioane de lire sterline pentru cercetările efectuate de oamenii de știință de la Oxford și încă 22,5 milioane de lire sterline pentru Imperial College, ai cărui oameni de știință lucrează, de asemenea, la realizarea unui vaccin. 

Anterior, reprezentanții Universității din Oxford au declarat că scopul lor este să producă un milion de doze de vaccin până în luna septembrie.

Despre Universitatea din Oxford

Este cea mai veche universitate din lumea anglofonă, fiind localizată în orașul Oxford din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord. Deși o dată precisă nu poate fi determinată, datarea în timp poate să meargă înapoi către secolul al 11-lea, dar cu siguranță anul 1167 poate fi privit ca un an esențial în creșterea sa spectaculoasă, întrucât este anul când Henric al II-lea al Angliei, în încercarea sa de a impulsiona educația superioară din Anglia, le-a interzis studenților englezi să studieze în străinătate, dar în special la Paris.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.