fbpx

Amplu studiu universitar: Varianta britanică a coronavirusului are o mortalitate dublă

Un amplu studiu universitar, realizat pe 54 de mii de cazuri, arată că varianta britanică a coronavirusului are o mortalitate dublă față de virusul original, anunță platforma Biziday, care citează British Medical Journal.

Publicat în British Medical Journal, studiul a comparat ratele de deces înregistrate în rândul persoanelor infectate cu noua variantă și a celor infectați cu alte tulpini și a constat că dintr-un eșantion de 54.906 de cazuri, varianta Kent (B.1.1.7, cunoscută ca tulpina britanică) a provocat 227 de decese, față de numai 141 de decese provocate de tulpinina care a fost preponderentă în Europa anul trecut. 

Cercetătorii de la Universitățile din Bristol și Exeter (UK) precizează că au fost analizate cazuri înregistrate în intervalul noiembrie 2020 – ianuarie 2021, când atât variantele vechi, cât și cea nouă au fost prezente în Marea Britanie. 

”În comunitate, decesul din cauza COVID-19 este încă un eveniment rar, dar varianta B.1.1.7 crește riscul. Împreună cu capacitatea sa de răspândire rapidă, acest lucru face din B.1.1.7 o amenințare care ar trebui luată în serios”, a declarat Robert Challen, co-autorul al studiului de la Universitatea din Exeter.

Ellen Brooks-Pollock de la Universitatea din Bristol a explicat că ”a fost un noroc că mutația s-a întâmplat într-o parte a genomului acoperită de testele de rutină. Viitoarele mutații ar putea să apară și să se răspândească fără control”.

British Medical Journal este dintre cele mai prestigioase și longevive publicații medicale din lume. În BMJ apar articole peer-reviewed, adică revizuite de comunitatea academică.

Ellen Brooks-Pollock de la Universitatea din Bristol a explicat că ”a fost un noroc că mutația s-a întâmplat într-o parte a genomului acoperită de testele de rutină. Viitoarele mutații ar putea să apară și să se răspândească fără control”. studiu universitar mortalitate

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.