fbpx

ALERTĂ Examenul de rezidențiat se amână

Din cauza blocajului generat de lipsa unui ministru al Educației, examenul de rezidențiat se va amâna, potrivit informațiilor obținute de Educație Privată din surse guvernamentale.

Conform informațiilor noastre, examenul va fi reprogramat, într-o primă etapă tot pentru acest an, în speranța că se va debloca. Inițial, data acestuia ar fi trebuit să fie 10 noiembrie, însă a fost decalat pentru 17 noiembrie. Din cauza faptului că Educația nu are nici măcar un ministru interimar, care să semneze ordinele, examenul nu poate fi organizat pe 17 noiembrie.

Ministerul Sănătății, Sorina Pintea, va susține, astăzi, o conferință de presă, pe tema examenului de rezidențiat.

 

Vom reveni cu detalii.

CONTEXT

Potrivit OUG 18/2009, cifra de școlarizare a rezidenților se aprobă anual prin ordin comun al ministrului sănătății și al ministrului educației, cercetării și inovării. În plus, Ministerul Sănătății organizează admiterea în rezidențiatul pe locuri și pe posturi, prin concurs național, iar admiterea în rezidențiatul în medicină de familie, prin test de selecție, pe baza unei metodologii aprobate prin ordin comun al ministrului sănătății și al ministrului educației, cercetării și inovării.