fbpx

Ministrul Finanțelor vrea măsuri de austeritate pentru studenți: limitarea gratuităților și a burselor

Ministrul Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici, a anunțat că Guvernul intenționează să limiteze călătoriile gratuite ale studenților cu trenul.

Teodorovici a declarat că în CEx al PSD s-a discutat, de asemenea, şi despre acordarea gratuităţilor în funcţie de criterii precum vârsta sau performanţele şcolare.

”Putem să avem ca exemplu alte categorii de români pentru care se aplică aceste gratuităţi, sunt foarte multe astfel de exemple în economia noastră. Deci un număr limitat de călătorii, de asemenea, vârsta la care să se aloce aceste bilete gratuite pe calea ferată, vârsta de 26 de ani, de asemenea putem să corelăm şi cred că ar fi corect să facem acest lucru de situaţia la învăţătură în universităţi, adică totuşi să nu ajutăm studenţi repetenţi sau restanţe la nivelul facultăţilor” a spus Teodorovici.

Ministrul Finanțelor a susținut că măsuri nu se iau „din lipsă de bani”, ci sunt „măsuri care trebuie să fie luate, măsuri care vor asigura şi pe anii următori o sustenabilitate financiară dorită”.

Potrivit Digi 24, Ministrul Finanțelor vrea să taie și bursele studenților care pe perioada verii nu muncesc. Mai exact, în cele 3 luni de vacanță, studenții care nu au un job, fie el și part-time, nu vor mai primi burse de merit.