fbpx

Grupul civic ”Părinții cer schimbare” și profesorul Marian Staș propun 10 reguli pentru o #ȘcoalăcuSens

Comunitatea ”Părinții cer schimbare” a publicat, pe pagina sa de Facebook, o listă de zece reguli pentru profesori, intitulată #Școalăcusens. Cele zece reguli au fost formulate de profesorul Marian Staș.

 

Marian Staș este cadru didactic asociat la Universitatea București (consultanță de proces; Facultatea de Psihologie și Științele Educației) și Harvard Kennedy School (metode cantitative; programul de vară MPA-MC), dar și Președinte al Asociației Clubul Liderii Mileniului Trei (www.clublmt.ro/), un program educațional care sprijină dezvoltarea personală şi profesională a unei noi generații de lideri în România, capabilă să își asume și să declanșeze schimbarea prin curajul acțiunii civice.

Grupul civic ”Părinții cer schimbare” se prezintă drept ”un grup de părinţi (in)formaţi, un grup civic informal, cu puncte de interes, proiecte şi acţiuni în domeniul educaţiei şcolare, care îşi doreşte o schimbare reala a învăţământului”:

Suntem acei părinţi solitari care ne găsim singuri în faţa tuturor la şedinţele cu părinţii, atunci când numai noi îndrăznim să ridicăm probleme evidente, iar toţi ceilalţi închid ochii, cu capetele plecate. Suntem acei părinţi care au singurul vot împotrivă la propunerile celorlalţi părinţi din grupurile de WhatsApp ale clasei (ca de exemplu, de cumpărare de cadouri scumpe).
Suntem acei părinţi care ştim, în teorie, cum ar trebui să se desfăşoare corect procesul de învăţământ. Am citit mult despre educaţie, psihologie şi pedagogie, ne-am informat asupra metodelor moderne de predare, folosite în ţări cu rezultate bune în domeniu, ne-am observat propriii copii în procesul de creştere, la fel ca şi pe prietenii şi colegii lor. Şi am remarcat că, în practică, suntem încă foarte departe de ideal.
Suntem acei părinţi care cerem respect pentru copiii noştri, din partea oamenilor şcolii. Respectul nu costă bani, ar fi la îndemâna tuturor şi ar duce la o reacţie pozitivă în lanţ în întreg procesul educaţional. Iar copiii noştri îl merită!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.