David: Infrastructura modulară poate fi o soluție temporară pentru deficitul de spații

Daniel David, ministrul Educației și Cercetării, afirmă că infrastructura modulară poate reprezenta o soluție temporară pentru cazurile în care școlile nu au spații suficiente.

David a verificat o școală care folosește infrastructura modulară pentru relocarea pe moment a elevilor.

„Astfel, împreună cu primarul sectorului șase, domnul Ciprian Ciucu, am vizitat o astfel de infrastructură modulară temporară și mi-a plăcut ceea ce am văzut – ceea ce nu este de mirare, în condițiile în care trebuiau respectate standardele privind spațiile educaționale stabilite de Banca Mondială. Am astfel încredere că copiii vor fi mulțumiți, iar procesul educațional se va putea derula în condiții bune. Primarul a promis că va construi și un teren de sport în jurul acestei structuri, ceea ce va crește și mai mult calitatea mediului educațională din zonă.

Sincer vă spun, mă gândesc că astfel de structuri ar putea funcționa nu doar acolo unde temporar lucrăm la infrastructura clasică a unităților școlare, ci și ca soluție temporară pentru desfășurarea activităților didactice pe perioada procesului de construcție de spații școlare noi sau în situațiile/zonele în care spațiile școlare sunt deocamdată insuficiente”, a transmis ministrul Educației.
El a precizat că ministerul are în derulare în prezent o serie de proiecte susținute de Banca Mondială pentru a dezvolta infrastructura educațională.
„Evident că în acest proces, copiii vor trebui să fie relocați temporar, până la consolidarea/reabilitare/construirea sediului unității școlare. Am vrut acum să văd dacă această relocare se face în condiții bune pentru copii, profesori, comunitate educațională și procesul educațional”, a afirmat Daniel David.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.