fbpx

Ștefan Pălărie, despre amendamentul ”Suveica”: Transformă universitățile în mașini de făcut bani

Senatorul USR Ștefan Pălărie afirmă că amendamentul prin care universitățile pot redirecționa banii publici în buzunare private transformă instituțiile de învățământ superior în mașini de făcut bani.

Pălărie spune că acest amendament, despre care a relatat și Educație Privată, a fost susținut de PNL și PSD la Camera Deputaților.

Ce spune senatorul USR:

PSD și PNL au votat la Camera Deputaților un amendament toxic la Legea Învățământului Superior care transformă toate universitățile de stat din România în mașini de făcut bani și eliberat diplome pe modelul Universității Spiru Haret care s-a prăbușit într-un scandal monstru național.

Mai precis, amendamentul permite tuturor universităților să cumpere firme, să deschidă altele noi, să dispună inclusiv de veniturile din finanțarea de la stat. Delapidare și devalizarea universitară.

USR deja a depus amendamente la Senat care să elimine aceasta posibilitate rușinoasă și dăunătoare din lege, iar PSD și PNL au posibilitatea să le susțină, delimitandu-se de „greșeala” de la Camera Deputaților.

În treacăt, am auzit-o pe doamna ministru Anisie în seara asta, la o televiziune, spunând o mare minciună: că ar fi fost un amendament al întregii comisii. Nu doamna Anisie, verificați stenograma și raportul amendamentelor. E vorba de un amendament PSD la care USR a votat împotrivă (avem înregistrarea și stenogramă). PNL e cel care a votat cu PSD. Dar putem corecta asta la Senat! Haideți că se poate!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.