fbpx

Cazul fericit Georgiana: crescută la un centru social, inclusă într-un program pentru copii supradotați și viitor medic

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași relatează cazul fericit al unei tinere care a intrat în sistemul de ocrotire socială la vârsta adolescenței, apoi a fost inclusă într-un program pentru copii supradotați, iar acum, la 23 de ani, este studentă la Medicină.

Cazul tinerei, așa cum a fost relatat de DGASPC Iași:

Georgiana este o tânăra in varsta de 23 de ani, studenta in anul V la Facultatea de Medicina din cadrul Universității de Medicina și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iasi.

Aceasta este ocrotită la C.S.S. Bucium din anul 2016, fiind inclusă la momentul respectiv in cadrul Modulului Rezidențial Specializat pentru Copilul Supradotat

Provenită din mediul rural, fiind la acel moment elevă in clasa a X-a la Colegiul Național “Emil Racoviță” și având rezultate deosebite la învățătură.

 

Tânăra are o capacitate intelectuala peste medie și a dovedit de-a lungul timpului o deschidere deosebita pentru activități intelectuale, perseverenta in ariile de interes, motivație intrinseca pentru studiu și pasiune pentru domeniul ales- medicina.

 

În atitudinile sale demonstrează maturitate, sensibilitate, echilibru, calm, siguranța de sine, entuziasm și o mare dorință de cunoaștere. Este o persoana optimistă ce dispune de resurse motivaționale puternice, având deschidere la scopuri îndepărtate, spirit de observatie si spirit critic, capacitate de contact social si adaptare la situațiile noi.

 

Are o putere de muncă deosebită și este foarte tenace, astfel încât niciun scop măreț sa nu pară dificil de atins. Prin implicarea ei in cadrul CSS Bucium s-a remarcat ca fiind o persoană responsabilă, creativă și comunicativă, matură și stabilă emoțional, prietenoasă fata de colegii săi din sistemul de protecție, oferindu-le sprijin și susținere și caștigând astfel încrederea și admirația tuturor.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.