fbpx

Iulian Cristache (FNP): Nu susțin religia ca disciplină la bacalaureat

Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Părinților, se declară împotriva ideii ca religia să poată fi probă opțională la bacalaureat, solicitare avansată de reprezentanții a 13 culte, potrivit Edupedu.

Argumentele lui Iulian Cristache

În opinia mea, utilizarea religiei ca disciplină la examenul de Bacalaureat ar ridica mai multe probleme și întrebări.
Una dintre acestea este cum ar putea fi evaluate obiectiv cunoștințele religioase ale elevilor și în ce măsură acestea ar fi relevante pentru examenul de Bacalaureat? Chiar nu concep!

De asemenea, utilizarea religiei ca disciplină la examenul de Bacalaureat ar putea fi considerată discriminatoare față de elevii care nu urmează o anumită religie sau care sunt atei.

În ceea ce privește rolul religiei în școală, acesta poate varia în funcție de sistemul educațional și de contextul cultural și social al fiecărei țări. În general, religia poate fi folosită ca o modalitate de a învăța valorile și etica, de a încuraja respectul și toleranța față de diferitele religii și culturi și de a promova înțelegerea și dialogul inter-religios, nu de a deveni probă de examen.

Cu toate acestea, este important să se asigure că învățarea religiei în școală nu încalcă drepturile elevilor de a alege să practice sau să nu practice o anumită religie și nu promovează o anumită religie în defavoarea altora.
În plus, religia ar trebui să fie învățată într-un mod critic și obiectiv, fără a fi folosită pentru a justifica prejudecăți sau discriminare.
Deci, nu susțin religia ca disciplină la Bacalaureat.

P.S. Sunt creștin ortodox, nu-și au rostul comentariile din acest punct de vedere.
O să zăpăcim copiii, nici ei nu mai știu la ce să se aștepte.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.