fbpx

Elevi din Ploiești vor reprezenta România la Campionatul Mondial de Robotică din SUA

foto: CJ Prahova

Elevi ai Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti vor reprezenta România la Campionatul Mondial de Robotică din SUA. Echipa din Prahova va participa la competiția care are loc în Houston după ce a dezvoltat un robot cu care au câştigat Campionatul Naţional de Robotică.

„Combinând cunoştinţele de matematică, informatică, mecanică şi electronică, echipa Ro2D2 a dezvoltat un robot performant şi inovativ, capabil să îndeplinească cu succes sarcinile şi provocările propuse de competiţie. Cu o abordare originală şi o strategie bine pusă la punct, Ro2D2 a reuşit să se impună în faţa unui număr impresionant de contracandidate, demonstrând astfel că perseverenţa şi munca în echipă pot duce la realizări remarcabile”, spun reprezentanții Consiliului Județean Prahova, instituția care va acoperi o parte din cheltuieli.

Aceiași elevi au creat un sistem automat de irigare care direcționează apa către plante în funcție de necesitățile fiecăreia și poate fi controlat de pe telefon cu ajutorul unei aplicații, pe care l-au donat și funcţionează în prezsent în sera Grădinii Botanice Bucov. 

„Ce am încercat noi este să facem ceva sustenabil care să nu necesite atât de multă energie. Să nu coste mult. Adică tot sistemul existent costă până în 1.500 de lei și udă o seră întreagă” a declarat elevul David Luca Moșu, pentru Știrile Pro TV.

Administratorii vor să extindă instalația la toate plantele, arbuștii și arborii din Grădina Botanică.
„Spre exemplu, este afișată umiditatea zonei întâi care este de 70%. Am pus și niște butoane pentru fiecare valvă ca să putem acționa și din aplicație ca să dea apă plantelor”, a adăugat elevul Alexandru Dragu, un alt membru al echipei, pentru sursa citată.
Echipa de robotică Ro2D2 a Colegiului Național „Mihai Viteazul” din Ploiești, formată din 14 elevi și 7 voluntari, cu vârste cuprinse între 13 și 18 ani, a fost înființată în anul 2018. Aceștia sunt coordonați de profesori din cadrul colegiului și din mediul universitar, precum și ingineri specializați în domeniul inteligenței artificiale și al roboticii. Numele echipei vine de la legendarul robot R2D2, din seria Star Wars, care i-a inspirat pe copii, potrivit Observatorul Prahovean.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.