fbpx

Consiliul consultativ pentru învățământ preuniversitar, înființat în fiecare județ – Legea educației, varianta Deca

Photo 35770643 © Arne9001 | Dreamstime.com

Proiectul noii Legi a educației asumat de ministrul Ligia Deca prevede înființarea unei noi structuri: Consiliul consultativ pentru învățământ preuniversitar.

Potrivit informațiilor Educație Privată, părinții, elevii și sindicatele vor avea rol de observatori.

Ce prevede proiectul cu privire la acest subiect, conform informațiilor Educație Privată:

Se înfiinţează la nivelul fiecărui judeţ/al municipiului Bucureşti Consiliul consultativ pentru învăţământ preuniversitar, structură consultativă cu atribuţii în sprijinirea activităţii de administrare şi dezvoltare a reţelei şcolare, de monitorizare a capacităţii autorităţilor publice locale de a susţine educaţia, respectiv de a furniza resursele necesare. 

Consiliul consultativ prevăzut la alin. (7) avizează Raportul privind Starea învăţământului, elaborat de DJIP/DMBIP.

Consiliul prevăzut la alin. (7) este format din 5 membri, după cum urmează: un reprezentant al DJIP/DMBIP, un reprezentant al biroului teritorial al ARACIIP,  un reprezentant al CCD,  un reprezentant al prefectului, un reprezentant al consiliului judeţean/consiliului general al municipiului Bucureşti. La activităţile consiliului participă, cu statut de observator, câte un reprezentant al federaţiilor sindicale reprezentative, al elevilor, al părinţilor şi al agenţilor economici.

Regulamentul  de organizare şi funcţionare a Consiliul consultativ pentru învăţământ preuniversitar se aprobă prin ordin al ministrului educaţiei.

Sursă foto: https://www.dreamstime.com/stock-photos-business-meeting-work-contract-office-lawyers-attorneys-discussing-document-agreement-image35770643

Regulamentul  de organizare şi funcţionare a Consiliul consultativ pentru învăţământ preuniversitar se aprobă prin ordin al ministrului educaţiei.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.