fbpx

Elevă lovită de directorul unui liceu sub privirile nepăsătoare ale profesorilor și pompierilor

foto: presasm.ro

Situație revoltătoare, joi, în curtea Liceului Tehnologic „Ioniţă G. Andron” din Negreşti-Oaş, județul Satu Mare. O elevă a fost lovită peste față de către directorul unității de învățământ, Ștefan Pop, pentru că, în timpul unui exercițiu de simulare a stingerii incendiilor, fata ar fi mânuit greșit dispozitivul de stingere, relatează PresaSM.

Unii elevi s-au declarat șocați de faptul că, deși au fost de față mai multe cadre didactice și reprezentanți ai Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Satu Mare, niciunul dintre adulți nu a intervenit.

Reporterii PresaSM au luat legătura cu directorul Ștefan Pop, care a încercat să minimalizeze situația, precizând faptul că nu ar fi lovit-o pe elevă, doar ar fi împins-o, deși momentul a fost filmat cu telefoanele mobile.

„Am vorbit atât cu eleva, cât și cu părinții, și totul e în regulă”, a precizat, scurt, Ștefan Pop, pentru sursa citată.

În condițiile în care situația s-a produs în incinta unei unități de învățământ, persoane din conducerea școlii aveau obligația să anunțe Poliția.

Pitești

La Pitești, polițiștii fac verificări după ce o elevă de clasa a IX-a de la Colegiul Economic din municipiu a afirmat că dirigintele, care este şi profesor de religie, ar fi încercat să o agreseze sexual după ce a sechestrat-o. Eleva ar fi fost chemată de profesor în zona vestiarelor, după care a fost încuiată aici. Profesorul ar fi început să o pipăie și i-a propus o relație, oferindu-i o brățară cadou.Conducerea unităţii de învăţământ şi Inspectoratul Şcolar au declanşat, la rândul lor, anchete în acest caz.

Arad

În urmă cu două zile, un alt profesor de religie, din Arad, a fost acuzat de către eleve că abordează frecvent subiecte nepotrivite, cum ar fi violul sau sexul, dar și că le jignește în mod repetat. Două eleve au povestit pe TikTok despre jignirile aduse de către profesor, dar și despre faptul că acesta alege frecvent să le vorbească elevilor despre viol sau sex. În vârstă de 42 de ani, profesorul predă religie ortodoxă la Colegiul Național „Elena Ghiba Birta”.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.