fbpx

Fostul titular al catedrei spune că i-a predat de bunăvoie lui Cîmpeanu îndrumătorul de lucrări practice

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a publicat, pe pagina sa de Facebook, o scrisoare semnată de prof. univ. Ioan Pleșa, fost titular al catedrei de Îmbunătățiri Funciare, care afirmă că i-a predat de bunăvoie actualului ministru îndrumătorul de lucrări practice pe care este acuzat că l-ar fi plagiat.

Conform scrisorii, Pleșa, autor al materialului didactic, spune că el l-a recomandat pe Cîmpeanu să îi preia catedra și că acesta a avut o conduită morală și profesională ireproșabilă.

CONTEXT

Un articol publicat de jurnalista Emilia Șercan în publicația PressOne îl acuză pe Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, că  și-a însușit în 2006, cu modificări neînsemnate, 92 pagini din munca a doi universitari, inclusiv a profesorului Ioan Pleșa, alături de care a semnat în 2000 – ca al patrulea autor –  nouă pagini dintr-un curs universitar.

Publicăm documentul semnat de Pleșa, integral:

 

”În 2006, Cîmpeanu a reprodus în toate privințele, sub propria semnătură, 13 capitole semnate anterior de doi autori: ca structură, ca text, ca imagini, ca date prezentate în tabele; în privința titlurilor, contribuția din 2006 a autorului Sorin Cîmpeanu se reduce la eliminarea a cinci cuvinte din totalul de 117 incluse în titlurile capitolelor semnate, cu doar șase ani în urmă, de alți autori.

(…)

Deși are un titlu diferit și lasă senzația de curs nou, cu foarte puține excepții, lucrarea din 2006, semnată doar de Cîmpeanu și Jinga, este identică din punct de vedere al conținutului cu cea din anul 2000, semnată de aceștia alături de Pleșa și Ene. 

Ambele lucrări au câte 30 de capitole așezate în exact aceeași ordine, însă, în varianta din 2006, Sorin Cîmpeanu apare ca autor a 15 capitole: la cele două capitole semnate în 2000 se adaugă alte 13, publicate anterior sub semnătura fostului său îndrumător de doctorat, profesorul Ioan Pleșa, dar și a conferențiarul Alexandru Ene. 

Cîmpeanu și-a însușit în mod fraudulos de la Pleșa, cu unele modificări la nivel de formulare, opt capitole, iar de la Ene, cinci”, se menționează în articolul semnat de Emilia Șercan.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.