fbpx

A murit Dmitri Vrubel, autorul celebrului „Sărut fratern” de pe Zidul Berlinului

foto: bild.de

Artistul Dmitri Vrubel, autorul celebrului graffiti „Sărut fratern” al liderului sovietic Leonid Brejnev și al președintelui est-german Erich Honecker de pe Zidul Berlinului, a murit la vârsta de 62 de ani, la Berlin, potrivit Ziare.com.

În iunie, artistul s-a îmbolnăvit după infecția cu noul coronavirus. A fost internat și conectat la un aparat de ventilație pulmonară artificială și circulație artificială a sângelui. La începutul lunii august, a fost operat la inimă. Cu puțin timp înainte de moartea artistului, soția sa Victoria Timofeeva a raportat că Dmitri Vrubel era în stare gravă.

Dmitri Vrubel a fost un descendent al artistului rus Mihail Vrubel. S-a născut la Moscova, a studiat la Institutul Pedagogic de Stat de la Facultatea de Artă și Grafică, dar nu a absolvit. În ciuda acestui fapt, în 1983 a fost acceptat în Uniunea Artiștilor din URSS.

În 1990, Vrubel s-a mutat la Berlin și în același an, a făcut cea mai faimoasă lucrare a sa – un graffiti al unui sărut între secretarul general al Comitetului Central al PCUS Leonid Brejnev și liderul RDG, Eric Honecker. Poza se numea „Doamne! Ajută-mă să supraviețuiesc în mijlocul acestei iubiri muritoare”, cunoscută și sub numele de „Sărut fratern”. Graffiti-ul lui Dmitri Vrubel a devenit unul dintre cele mai faimoase picturi stradale din lume. Prototipul a fost o fotografie făcută de fotograful francez Régi Bossu în 1979. 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.