fbpx

Montessori, Waldorf și alte opt alternative educaționale să fie recunoscute direct prin lege – amendament ”O Voce pentru Educație”

Photo 10971744 © Monkey Business Images | Dreamstime.com

Alianța ”O Voce pentru Educație” propune ca 10 alternative educaționale, printre care Montessori, Waldorf sau Bacalaureatul Internațional să fie recunoscute direct de stat prin noua Lege a învățământului preuniversitar.

Acesta este unul dintre cele 280 de amendamente la proiectul de Lege a învățământului preuniversitar, transmise, azi, de organizație.

Textul amendamentului transmis de ”O Voce pentru Educație”:

În învăţământul preuniversitar sunt recunoscute următoarele alternative educaţionale: Freinet, Montessori, Waldorf, Planul Jena, Step by Step, Reggio Emilia, Cambridge, International Primary Curriculum, International Baccalaureate și Forest School.

Argumentul adus de ”O Voce pentru Educație” pentru acest amendament:

Apreciem că unele din cele mai populare alternative educaționale ar trebui să fie recunoscute direct, prin intermediul legii. Potrivit Ordinului nr. 5571/2011, în învăţământul preuniversitar sunt recunoscute următoarele alternative educaţionale: Freinet, Montessori, pedagogia curativă, Planul Jena, Step by Step, Waldorf.

Aprobarea altor alternative educaţionale se face prin ordin al Ministrului Educației, la propunerea direcțiilor de specialitate din minister, precizează Alianța, într-un alt amendament.

Toate cele 280 de amendamente depuse de O Voce pentru Educație, aici:

OV_Amendamente LIP 01.08.2022

O Voce pentru Educație este o alianță constituită cu scopul de a contribui la reformarea sistemului de învățământ din România, în contextul unui nou proiect de lege a educației (2022).
Alianța este formată prin asocierea dintre organizații neguvernamentale și mediul de afaceri, ambele părți fiind implicate deja în proiecte de modernizare a sistemului educațional, prin care au produs rezultate. Au colaborat la redactarea Manifestului Alianței și la transpunerea acestuia în Amendamentele transmise: organizații non-profit, camere de comerț și grupuri de antreprenori, parteneri strategici: Coaliția pentru Dezvoltarea României (reprezentând, prin companiile membre, 50% din PIB-ul României) și Coaliția pentru Educație, precum și UNICEF România, ca partener științific și de documentare.

Sursă foto: https://www.dreamstime.com/stock-images-adult-helping-two-young-children-montessori-pre-image10971744

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.