fbpx

EBihoreanul: Ministerul Educației a atacat sentința care a anula sesizările privind plagiatul lui Ciucă

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat, marți, la Oradea, că o instituție din subordinea Ministerului a atacat sentința prin care erau anulate sesizările cu privire la plagiatul premierului Nicolae Ciucă, relatează EBihoreanul.

Instituția care a făcut demersul de atacare în justiției a sentinței este Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI), o instituție din subordinea Ministerului care se ocupă de înregistrarea sesizărilor de plagiat depuse de cetățeni.

„Ministerul Educației, prin UEFISCDI, a făcut deja recurs la o primă decizie a instanței. Există interesul, prin această susținere în recurs, ca lucrurile să fie clarificate la Înalta Curte. Indiferent care va fi decizia, indiferent despre cine este vorba, oricine a greșit din această perspectivă a plagiatului, trebuie să plătească”, a declarat Cîmpeanu.

Pe site-ul Curții de Apel București apare, într-adevăr, mențiunea că recursul depus de UEFISCDI a fost înregistrat pe 22 iulie, precizează jurnaliștii de la EBihoreanul.

Procesul de anulare a sesizărilor a fost deschis de Nicolae Ciucă la Curtea de Apel București, împotriva Ministerului Educației și a UEFISCDI. După cum a dezvăluit G4media.ro, judecătorul Marius Iosif, care în trecut a ocupat diferite funcții cu susținerea PNL, a admis solicitarea premierului, ca după doar câteva zile să își ceară pensionarea din magistratură.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.