Un copil educat este un om câștigat, Alătură-te comunității www.educatieprivata.ro și vei afla primul sau prima despre ceea ce te interesează : concursuri, olimpiade, baterii de teste, meditații sau despre activitățile de timp liber pe care le recomandăm.
Prin completarea datelor pentru Educație Privată ești de acord cu Termenii de Utilizare si Nota de Confidențialitate.
Alătură-te comunității cadrelor didactice www.educatieprivata.ro si vei avea acces la exemple de bune practici, invitații la seminarii și conferințe despre educație și anunțuri de carieră din țară sau stăinătate.
Prin completarea datelor pentru Educație Privată ești de acord cu Termenii de Utilizare si Nota de Confidențialitate
Un părinte informat se va înțelege mult mai ușor cu propriul copil. Alătură-te comunității de părinți www.educatieprivata.ro și vei primi informații despre sistemul de învățământ privat, alternativele educaționale, ofertele școlilor private, consursuri și olimpiade, meditații sau programele de pregătire anunțate de unitățile școlare partenere.
Prin completarea datelor pentru Educație Privată ești de acord cu Termenii de Utilizare si Nota de Confidențialitate
Ştefan Pălărie (USR): Trebuie să terminăm cu viziunea asta despre educație – ca o junglă din care scapă cine poate
09 Mai 2022, 12:06
Ștefan Pălărie
Senatorul ISR Ștefan Pălărie critică modul în care autoritățile se raportează la finanțarea educației din România – ” ca o junglă din care scapă cine poate”.
Ce spune Pălărie:
Imaginați-vă un popor ca pe un copil, care are nevoie de educație pentru a crește, pentru a crede în el sau pentru a prospera în viață. Dacă-i tai educația, nu doar că nu crezi în el, dar îți bați joc de viitorul lui.
Iar noi suntem din păcate în a doua situație, cea cu bătaia de joc: Guvernul a aprobat un plan pentru finanțele publice pe următorii 50 de ani (!) în care educația va rămâne la 2,4% din PIB. Doar 2,4%! Atât. Asta e viziunea contabilă și lipsită de orice leadership a guvernanților.
Este un mare semnal de alarmă.
Nu se poate să rămână așa, doar să trăim și să băltim. Lucrurile nu pot rămâne așa. Ar fi o condamnare pentru generații. Le solicit, cu toată responsabilitatea, premierului, dar și ministrului educației, să iasă public să explice acest memorandum anti-educație, anti-viitor, anti-dezvoltare.
Când noi vorbim de creșteri de salarii pentru profesori sau de bani mai mulți din PIB, nu este „populism” sau demagogie: este o viziune despre cum trebuie să crească România. De unde vrei să vină ingineri de sisteme, inovații sau, deopotrivă, oameni cu bune calificări într-o meserie? De unde vrei să vină buni specialiști în administrație publică ori dascăli moderni pentru copiii noștri?
De unde? Pentru că lucrurile astea NU SE CUMPĂRĂ în piață sau la talcioc. Nu le transferi ca la fotbal. Ți le construiești cu greu în timp sau nu le vei avea niciodată.
Trebuie să terminăm cu viziunea asta despre educație – ca o junglă din care scapă cine poate.