fbpx

Rusia: Școlile au primit un manual cu instrucțiuni pentru acoperirea „evenimentelor din Ucraina”-Novaya Gazeta

Photo 111618688 © Mikhail Davidovich | Dreamstime.com

Școlile rusești au început să primească un manual cu planuri pentru lecții de studii sociale privind acoperirea conflictului militar din Ucraina, transmite publicația Novaya Gazeta.

Manualul conține două planuri de lecție – pentru elevii de gimnaziu și liceu, precum și răspunsuri la întrebările pe care elevii le pot adresa.

Actualul conflict militar din Ucraina se propune a fi numit „o operațiune specială de menținere a păcii, al cărei scop este să-i rețină pe naționaliștii care asupresc populația de limbă rusă”.

„Scopul său este de a proteja oamenii care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani. Și pentru aceasta ne vom strădui pentru demilitarizarea și denazificarea Ucrainei, precum și pentru aducerea în fața justiției pe cei care au comis numeroase crime sângeroase împotriva civililor, inclusiv a cetățenilor Federației Ruse. În același timp, planurile noastre nu includ ocuparea teritoriilor ucrainene. Nu vom forța nimic pe nimeni”, comunică manualul citat.

„Noi, Rusia, am susținut și ne-am îngrijit întotdeauna de Ucraina, pentru că suntem un singur popor și nu poate exista ură între țările noastre. Dar, din păcate, în 2014 pe teritoriul Ucrainei a avut loc o lovitură de stat, neconstituțională și sângeroasă, în timpul căreia au murit mulți nevinovați, a venit la putere un guvern pro-american și, de fapt, un control extern al acestui suveran. a fost înființat statul”, afirmă autorii instrucțiunilor.

Sursă foto: https://www.dreamstime.com/students-classroom-their-desks-russian-school-students-classroom-their-desks-russian-school-image111618688

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.