fbpx

Afganistan: Școlile și universitățile se redeschid în martie. Fetele, complet separate de băieți

Liderii talibani din Afganistan au declarat duminică că vor deschide școlile și universitățile pentru fete și băieți în martie 2022, anunță Business Standard.

Ministrul adjunct al Informațiilor și Culturii și purtătorul de cuvânt al Emiratului Islamic al Afganistanului, Zabiullah Mujahid, a declarat nu este împotriva educației, dar băieții și fetele trebuie să fie complet segregați în școli.

Mujahid a spus că Ministerul Educației și Ministerul Învățământului Superior lucrează pentru a redeschide școlile superioare și universitățile publice în două luni, a relatat The Khaama Press.

Purtătorul de cuvânt a spus că școlile superioare din majoritatea provinciilor au fost redeschise, iar în unele provincii sunt încă închise din cauza problemelor economice.

El a reiterat că fetele și băieții vor fi separați în sălile de clasă și se străduiesc să construiască mai multe cămine pentru fete în Afganistan.

Confirm regulilor impuse de regimul taliban, fetelor li se permite doar să frecventeze cursurile până la clasa a șasea în școlile publice.

De la preluarea țării de către talibani, la mijlocul lunii august, fetelor din majoritatea regiunilor Afganistanului nu li sa permis întoarcerea la școală după clasa a șaptea.

Închiderea școlilor de fete a fost întâmpinată cu reacții puternice atât în ​​interiorul țării, cât și din partea comunității internaționale.

Între timp, un număr de eleve care rămân în afara școlii au spus că Emiratul Islamic ar trebui să-și țină promisiunea și să redeschidă școlile în noul an, a raportat Tolo News.

„Am auzit o mulțime de promisiuni, dar aceste promisiuni trebuie să devină practice. Am fost private de a merge la școală din cauza Covid-19 și apoi din cauza schimbărilor recente din țară”, le-a declarat jurnaliștilor o elevă.

„Solicităm redeschiderea imediată a școlilor, iar guvernul ar trebui să pregătească terenul pentru acest lucru”, a spus Azada, un elev.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.