fbpx

Florin Roman: În CV nu era o carte, ci un articol. Nu găsește revista în care a apărut articolul

Florin Roman, ministrul Digitalizării, precizează, după dezvăluirile publicației Libertatea, că în CV nu a trecut o carte, ci o ”lucrare științifică”, apărută într-o revistă de specialitate.

Roman adaugă că nu găsește revista în care a apărut respectivul articol.

Precizările făcute de Florin Roman

În urma unor articole apărute īn presă, doresc să fac următoarele precizări:
– se creează o confuzie între publicarea unei cărții și o lucrare de cercetare științifică, care poate fi publicată în literatura de specialitate;
– de asemenea, se creează o confuzie între o lucrare de cercetare, din 2006, și o carte publicată in 2009, cu teme asemănătoare;
– lucrarea menționată în CV-ul meu este rezultatul unor întâlniri și discuții zilnice, din perioada 2004-2006, cu profesorul conferențiar universitar dr Titi Paraschiv, care, de altfel, a confirmat public acest lucru;
– admit faptul că nu am regăsit după 15 ani revista unde a fost publicată lucrarea respectivă, motiv pentru care am adresat rugămintea domnului profesor Paraschiv să mă ajute în a căuta, īn arhiva personală a domniei sale, lucrarea invocată.
Am ținut să fac precizările necesare pentru corecta informare a opiniei publice.

Noul ministru al Cercetării, Digitalizării și Inovării, Florin Roman, nu-și găsește  lucrarea „Teoria sistemelor informaţionale”, despre care susține că a scris-o și a apărut la Editura Academiei Române, în 2006, dezvăluie publicația Libertatea.

Absolvent de economie, contabilitate și de ”Apărare şi securitate naţională”, această carte reprezintă singura legătură a sa cu domeniul Digitalizării. Volumul nu poate fi găsit nici la editură, nici la Biblioteca Națională, iar ministrul susține la cererea Libertatea că nu l-a găsit, într-o săptămână de căutări, nici acasă, la Alba Iulia. În schimb, există o carte cu același titlu, apărută la aceeași editură, dar cu autori diferiți, fără politicianul liberal printre ei.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.