fbpx

Tulcea, gazda primelor cursuri de la Academia Profesorului Digital

Alianța pentru Educație Remedială a dat startul, vineri, 26 noiembrie, programului  de formare “Academia Profesorului Digital”. Primul curs a avut la Tulcea, în prezența a două sute de cadre didactice, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean și Casei Corpului Didactic Tulcea. La eveniment a participat și Ștefan Ilie, primarul municipiului, care și-a exprimat susținerea pentru acest proiect și a evidențiat rolul pe care comunitatea locală îl are în modernizarea actului educațional.

Ideea celor de la Alianța pentru Educație Remedială a fost primită cu entuziasm de către profesorii tulceni și autoritățile locale. Atmosfera a fost marcată de curiozitate și deschidere față de acest proiect inedit. Organizatorii au anunțat că programul se desfășoară în parteneriat cu Primăria Tulcea, Inspectoratului Școlar și CCD Tulcea, care vor facilita participarea cadrelor didactice din județ la sesiunile de formare.

Inițiatorii proiectului au explicat celor prezenți motivele pentru care educația digitală nu mai poate fi ignorată de sistemul nostru de învățământ și argumentele care o situează la baza unui educații moderne, centrate pe elev. 

Reprezentanții celor trei start-up-uri implicate, Brio, Kinderpedia și Livresq, au evidențiat beneficiile pe care instrumentele digitale le aduc în managementul unei școli, în comunicarea cu părinții sau realizarea unor lecții interactive. Un alt subiect de discuție a fost cel referitor la îmbunătățirea modului în care se face evaluarea elevilor prin utilizarea testelor standardizate. În discuțiile avute cu profesorii, Gabriela Bartic, Evelina Necula și Gabriel Lazăr au insistat pe distincția dintre educație digitală și învățământ online, punctând faptul că utilizarea unor platforme nu mai poate fi legată doar de acesta din urmă. Au evidențiat, de asemenea, că instrumentele digitale pot avea un impact deosebit doar dacă sunt subsumate unor obiective educaționale. Tehnologiile moderne în educație nu sunt un scop în sine ci un mijloc, acela de a facilita cunoașterea în rândul elevilor. 

Digitalizarea școlilor, afirmă organizatorii, aduce cu sine schimbări profunde în felul în care este proiectat demersul didactic și răspunde unor nevoi imperative legate de eficientizarea acestuia. 

Cursurile oferite de Alianța pentru Educație Remedială sunt organizate în patru sesiuni, desfășurate pe parcursul a două săptămâni. Prima întâlnire cu profesorii are loc face-to-face iar celelalte trei în cadrul unor ședințe online. Participanții la aceste cursuri vor avea ocazia să învețe cum pot folosi și integra în activitatea lor testele standardizate pentru limba română, matematică și istorie de la Brio, soluțiile inteligente de management și comunicare de la Kinderpedia precum și resursele pentru lecții digitale de impact oferite de Livresq. 

Profesorii interesați să ia parte la aceste cursuri o pot face accesând formularul de înscriere de pe pagina web a Academiei Profesorului Digital.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.