fbpx

Gheorghiță: Probabil că pe 26 noiembrie Comisia Europeană va autoriza vaccinul pentru grupa 5-11 ani

Valeriu Gheorghiță, șeful CNCAV, a anunțat, astăzi, că autoritățile române au confirmarea că pe 25 noiembrie Agenția Europeană a Medicamentului va face o recomandare cu privire la vaccinul Pfizer pentru grupa de vârstă 5-11 ani.

”Avem confirmarea că pe 25 noiembrie Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) va face recomandare, probabil că pe 26 noiembrie Comisia Europeană va autoriza vaccinul de la Pfizer pentru a fi administrat la grupa de vârstă 5-11 ani, și după cum am anunțat probabil că la mijlocul lunii decembrie și vaccinul Moderna va primi autorizarea pentru administrarea la grupa de vârstă 6-11 ani. Noi am început de săptămâna trecută pregătirile pentru organizarea din punct de vedere logistic a campaniei” a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Șeful CNCAV a anunțat și o creștere a procentelor de vaccinare în mediul educațional.

„La nivelul unităților de învățământ, sunt vaccinate 6.454 de persoane din rândul elevilor, prin intermediul echipelor mobile și în centrele de vaccinare din unitățile de învățământ. Practic, este o creștere cu 26% față de săptămâna trecută când erau 5.116 elevi vaccinați. De asemenea, avem o creștere de 31% și în rândul cadrelor didactice și personalului auxiliar. La acest moment, în centrele de vaccinare din unitățile de învățământ și cu ajutorul echipelor, au fost vaccinate peste 4.450 de persoane, față de săptămâna trecută când erau 3.391 de persoane”, a declarat Gheorghiță.