fbpx

Eric și Vlad, elevi cu vârsta de 7 ani, au pus postere în școală: ”Țineți masca pe nas și pe gură!””

Eric și Vlad, doi elevi ai unei școli private din Voluntari, au conceput și realizat o ”Acțiune” specială: prin postere afișate în școală, au încercat să își convingă colegii să poarte mască.

Mama lui Vlad a transmis către Educație Privată povestea acțiunii celor doi copii:

Eric si Vlad sunt doi “Tineri Titani” care inca nu au implinit 8 ani. Sunt foarte buni prieteni si colegi inca de la gradinita – la o scoala privata din Voluntari cu pedagogie alternativa.

Ieri, Eric si Vlad au facut (dupa spusele lor), o “actiune”, pentru ca foarte multi dintre colegii lor nu poarta masca in interior.

In timp ce o parte dintre colegi participau la optionalul de Religie, ei s-au apucat sa creeze/ decupeze/ scrie/ lipeasca o serie de afise si bratari cu mesaje prin care isi rugau colegii sa poarte masca  “pentru protectia voastra”, sau sa o poarte corect, pe gura si nas, sau sa isi spele des mainile. Simpaticele postere – le puteti vedea in atasament.

 

Cand au iesit in pauza afara, Eric si Vlad au fost singurii care au purtat masca, “ca sa aratam celorlalti colegi cum trebuie sa faca” si si-au oferit toate mastile pe care le aveau in ghiozdan – copiilor care nu aveau masti la ei.

Pe cei care au acceptat sa poarte masca i-au rasplatit cu cate o “bratara” .

Intr-o tara clasata pe penultimul loc in Europa la vaccinare anti-Covid19 si pe care rata de mortalitate o aduce intre primele cinci tari din lume, intr-o scoala privata in care managementul are o constanta retorica anti-testare PCR si anti-sistem in general, si in care regulile de preventie oricum relaxate sunt tratate cu relaxare – doi pusti de nici 8 ani fac o “actiune”.

 

Si nu neaparat ca mi s-a strans stomacul de revolta vazand ultimele doua documentare Recorder (“Asa arata un dezastru sanitar” si “Clanul Marelui Alb”), dar nu pot sa nu remarc, macar la nivel simbolic, ca in timpul optionalului de Religie (la care ei nu sunt inscrisi), acesti copii s-au comportat cu infinita “iubire de semeni” in comparatie cu toata B.O.R., politicienii si medicii anti-vaccinisti la un loc. Si ce e revoltator in povestea aceasta, e ca acesti copii vor trebui vaccinati cand se va omologa vaccinul pentru grupa lor de varsta, pentru a fi cat de cat protejati de cei 70% adulti care nu au inteles nimic, dar absolut nimic, din ce inseamna civism, respect si responsabilitate.

 

Cu tristete,

Mama lui Vlad

 

P.S.: Astazi incidenta in orasul Voluntari este de 17.56/1000.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.