fbpx

Mesaj pentru domnul Marius Nistor: Curajul n-a fost niciodată punctul dumneavoastră forte!

de Marcel Bartic, profesor

Gata, s-a rezolvat. Sindicatele din învățământ au adoptat, în sfârșit, o poziție față de catastrofa în derulare în învățământul românesc.
Poziția misionarului.
Adică să fie bine ca să nu fie rău.

Domnul Marius Nistor de la FSE ”Spiru Haret” se arată exasperat de situația ingrată în care se află sindicatele. Jumătate dintre profesori vor la școală, jumătate vor în online. O parte vor sa se vaccineze, o parte nu. Unii înțeleg ca trebuie să poarte mască, alții un fular la gât că a venit sezonul rece. Ce să facă el în situația asta, spuneți și dumneavoastră! Cum să le dea el dreptate unora sau altora că toți sunt membri cotizanți și, vorba aia, nu te pui rău cu ăia care-ți plătesc indemnizația de mare șef sindicalist.

Păi, vă lămuresc eu, domnule Nistor, că nu e mare filosofie. Nu de alta dar poate aplicați principiul ăsta și pe viitor. Toată lumea dar absolut toată lumea normală la cap știe că vaccinarea e singura soluție pentru a diminua efectele pandemiei și de a lăsa, cât de cât o portiță deschisă pentru școală în format fizic. În schimb, sunt unii profesori pentru care Șoșoacă ține loc de orice argument rațional.

Geaba faci tu apel la toți specialiștii, imunologii și medicii de renume să iasă public și sa ne spună ce avem de făcut. Că ei au spus săracii și au tot spus. Nu i-a băgat nimeni în seamă, dimpotrivă, i-au acuzat de toate aberațiile posibile și imposibile. Profesorii antivacciniști sunt imuni la tot ce zic oamenii ăia. Nu poți să convingi pe cineva care crede că toată lumea e cumpărată și corupta de Big Pharma, numa videoclipurile lui de pe YouTube spun adevărul.

Te-am lămurit? Stai că n-am terminat.

Acuma, presupunând că suntem de acord că o parte dintre profesori greșesc grav prin incultura lor științifică și îi pun în pericol și pe ceilalți prin refuzul vaccinării, purtatul măștii etc, tu ce faci? Domne, eu sunt mumă și pentru unii și pentru alții.
Nu ești.
Stii de ce?
Pentru că pui semnul egal între argumentele specialiștilor, la care faci apel, și lipsa de responsabilitate a unor cadre didactice. Datoria ta era acuma nu să împaci capra cu varza ci să demonstrezi că susții siguranța tuturor în școli. Ori asta nu se poate face decât prin vaccinare și respectarea regulilor sanitare.
Da’ mă rog, pentru asta îți trebuie oleacă de curaj iar curajul n-a fost niciodată punctul dumneavoastră forte.

Marius Nistor

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.