fbpx

YouTube interzice total conturile care răspândesc informații false despre vaccinuri

Photo 14640829 © Sebastian Czapnik | Dreamstime.com

YouTube a anunțat miercuri o interdicție totală asupra conturilor care răspândesc informații false în legătură cu vaccinurile.

În plus, platforma a precizat că elimină conturile mai multor influenceri anti-vaccin proeminenți, printre care Joseph Mercola și Robert F. Kennedy Jr., invocând „necesitatea de a îndepărta o cantitate uriașă de conținut dăunător”.

Noua politică a fost elaborată pe măsură ce compania a început să remarce afirmații false cu privire la vaccinurile împotriva Covid-19 „care se răspândesc și amplifică dezinformarea despre vaccinuri în general”, potrivit unei postări pe blogul companiei.

„Suntem acum într-un moment în care este mai important ca niciodată să extindem activitatea pe care am început-o în legătură cu COVID-19 și la alte vaccinuri”, a scris compania.

YouTube a pus în practică deja o politică împotriva dezinformării în legătură cu vaccinul anti-Covid, dar noua interdicție împotriva dezinformării mai ample despre vaccinuri include conținut care susține în mod fals că vaccinurile aprobate sunt periculoase sau ineficiente, inclusiv falsa credință că vaccinurile cauzează autism sau cancer.

În urmă cu un an, Alphabet Inc., compania care deține platforma YouTube, a declarat că va nterzice conținutul care vizează o persoană sau un grup folosind teorii ale conspirației, precum QAnon sau Pizzagate.

În aceeași perioadă, platforma de conținut video a anunţat că va elimina videoclipurile care conţin dezinformări legate de vaccinurile pentru Covid-19, extinzând regulile existente referitoare la teoriile false şi conspiraţiile legate de pandemie.

Sursă foto: https://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-images-youtube-image14640829

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.