fbpx

Autoritățile din Olanda au amendat TikTok cu 750.000 de euro pentru încălcarea confidențialității în cazul copiilor

Aplicația de socializare TikTok a fost amendată cu 750.000 de euro pentru încălcări ale confidențialitățiii în cazul copiilor, a declarat joi o organizație civică din Olanda, citată de agenția Anadolu.

Autoritatea olandeză pentru protecția datelor (DPA) a declarat că a amendat TikTok „pentru încălcarea confidențialității în cazul copiilor mici”.

„Informațiile furnizate de TikTok utilizatorilor olandezi – dintre care mulți sunt copii mici – la instalarea și utilizarea aplicației au fost în limba engleză și, prin urmare, nu au fost ușor de înțeles”, se spune într-un comunicat. „Prin faptul că nu și-a publicat declarația de confidențialitate în limba olandeză, TikTok nu a reușit să ofere o explicație adecvată a modului în care aplicația colectează, procesează și folosește datele cu caracter personal.”

„Aceasta este o încălcare a legislației privind confidențialitatea, care se bazează pe principiul că oamenilor trebuie să li se ofere întotdeauna o idee clară despre ceea ce se face cu datele lor personale”, a spus acesta.

TikTok a contestat amenda, a menționat agenția.

TikTok se confruntă, de asemenea, cu două procese de acțiune colectivă în Olanda, potrivit site-ului Dutch News.

Asociația consumatorilor Consumentenbond și fundația Take Back Your Privacy cer companiei să plătească tuturor copiilor olandezi care folosesc platforma daune de aproximativ 1.000 EUR pentru colectarea și tranzacționarea ilegală a informațiilor lor private.

În 2020, DPA a lansat o investigație asupra aplicației din cauza îngrijorărilor legate de confidențialitatea datelor copiilor, „care sunt tratați ca o categorie deosebit de vulnerabilă conform legii”, a spus agenția.

TikTok are în jur de 3,5 milioane de utilizatori în Olanda.

În 2020, DPA a lansat o investigație asupra aplicației din cauza îngrijorărilor legate de confidențialitatea datelor copiilor, „care sunt tratați ca o categorie deosebit de vulnerabilă conform legii”, a spus agenția.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.