fbpx

Cîmpeanu: În 2022, Balacaureatul rămâne 100% la fel. Pentru Evaluarea Națională vom decide în curând

Examenul de Bacalaureat din anul 2022 ”va rămâne 100% la fel”, iar în legătură cu Evaluarea Națională va fi luată o decizie finală în perioada următoare, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, în această seară, la Digi 24. 

Ministrul s-a referit la modificările prin care unele licee ar putea să obțină dreptul de a organiza examene de admitere proprii.

Cîmpeanu a spus că e ”foarte puțin probabil” să intre în vigoare o lege nouă care să schimbe formula examenului de Evaluare Națională, astfel încât este probabil ca și acesta să rămână neschimbat.

”Sunt mai multe ipoteze de lucru și tocmai asta este ideea consultărilor și a grupului de lucru interministerial, care să pună pe masă aceste ipoteze, care să intre, apoi, în dezbatere. Un lucru clar este că acest examen de admitere la liceu, dacă va fi, va fi înainte de Evaluarea Națională. Un alt lucru clar e că el va fi în aceeași zi și la aceeași oră pentru toate liceele care vor dori să organizeze concurs propriu de asmitere. Mai departe, toată paleta ipotezelor rămâne deschisă”. a spus ministrul.

Întrebat de moderator dacă un elev care dorește să fie admis într-un liceu ”căutat” va trebui să susțină mai întâi concursul de admitere organizat de unitatea de învățământ și apoi Evaluarea Națională, ministrul a răspuns: ”Sau nu. Există deja puncte de vedere care spun că nu are rost să susțină de două ori examenul. Nu vreau să avansez niciun fel de concluzie. Nici n-am dreptul să fac lucrul ăsta. Pot să fac apel la memoria unora dintre noi. Cred că cei mai mulți dintre noi am trecut prin acest examen. Eu am dat examen de admitere în liceu. Nu e un sistem total necunoscut pentru România.”

100%

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.