fbpx

Baremul pentru Evaluarea Națională a fost publicat. Răspusurile corecte pentru cerințele de la limba română

Photo 113036595 / Exam © Andreaobzerova | Dreamstime.com

Baremul cu răspunsurile corecte la limba română a a fost publicat pe site-ul evaluare.edu.ro. Cerințele au prezentat noutate,  deoarece au fost similare cu evaluările PISA, teste ce vor fi implementate în școli de anul viitor, conform Hotnews.ro. La proba care a deschis Evaluarea Națională s-au înscris 131.177  din cei peste 147.000 de absolvenți ai clasei a VIII-a, după cum precizează Agerpres. 

Baremul de corectare poate fi accesat pe site-ul Digi 24.

Evaluarea a fost structurată pe două subiecte și a urmărit să testeze cunoștințele și deprinderile acumulate de absolvenții ciclului gimnazial. Primul subiect a fost elementul central, cu o valoarea totală de 70 de puncte. În prim- plan, elevilor le este pusă la încercare atenția și abilitatea de a distinge anumite trăsături specifice  textelor literare, competența de a extrage informații din text și câteva exerciții de gramatică și fonetică.  

Fiecare item are o formă diferită de răspuns. Pentru anumite cerințe există o grilă de răspuns, cu o singură variantă corectă, iar la subiectele de creație elevii au avut impusă o limită de cuvinte specifică.

Al doilea subiect, cu o pondere de 20 de puncte, a fost reprezentat de redactarea unui text narativ, de minimum 150 de cuvinte , în care să fie expusă o situație neașteptată din timpul unui joc, condițiile fiind introducerea unei secvențe dialogate, plus un pasaj descriptiv. 

Zece puncte se acordă din oficiu. Primele rezultate sunt așteptate pe data de 29 iunie, pe site-ul evaluare.edu.ro. 

Elevii ce își doresc reexaminarea lucrării pot opta pentru depunerea unei contestații, atât în centrul de examen cât și pe platforma online, începând de pe 29 iunie. Sesiunea de contestații se va încheia pe data de 30 iunie, la ora 12:00.

Media generală dintre cele două examene au o importanță de 80% în calculul mediei de admitere pentru liceu.  Absolvenții ciclului gimnazial au varianta de a alege între învățământul liceal sau profesional, locurile fiind suficiente pentru ambele .

 

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.