fbpx

Un psiholog de la Salvați Copiii, în echipa care merge la Școala George Bacovia, unde un elev s-a aruncat pe geam

Un psiholog de la organizația Salvati Copiii Romania va face parte din echipa constituită de ministrul Educației, pentru a merge la Școala George Bacovia, unde un elev s-a aruncat pe geam, după ce a fost umilit de colegii săi.

Anunțul a fost făcut de Gabriela Alexandrescu, președintele executiv al organizației Salvați Copiii România:

Un psiholog de la Salvați Copiii România va face parte din echipa constituită de ministrul Educației, pentru a merge la Școala George Bacovia, acolo unde un elev s-a aruncat pe geam, să scape de hărțuirea colegilor. Este crucial să intervenim acum și să preîntâmpinăm o traumă cu costuri imense. Copiii care sunt martori la violență și hărțuire sunt, și ei, victime. Cresc cu frică, or, frica este, din punct de vedere psihologic, o otravă care paralizează capacitatea de reacție. De aceea e atât de important să nu lăsăm bullying-ul să devină o obișnuință: orice caz pe care îl știți, va rog, semnalați-l. Agresivitatea și frica sunt cele două fete ale monedei și ambele pun în pericol sănătatea psihică a copiilor noștri.

CONTEXT

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat, sâmbătă, pentru Educație Privată că a decis să trimită corpul de control la Școala Gimnazială George Bacovia, unde un elev de clasa a șasea s-a aruncat pe geam, după ce a fost umilit de colegii săi.

Cîmpeanu precizează că dorește ca la acțiunea corpului de control să participe și reprezentanți ai organizațiilor din societatea civilă care se ocupă cu combaterea bullyingului.

Ce a declarat Sorin Cîmpeanu pentru Educație Privată:

Am decis să trimit corpul de control,, in care să fie cooptați profesori cu competențe specifice (psihopedagogice) și o să încerc și cooptarea unor specialiști externi din organizațiile care se luptă cu bullyingul. Am decis lucrul acesta pentru a compensa lipsa de responsabilitate a fostului inspector general din București. Un alt motiv al deciziei este de a verifica dacă aceste lucruri pe care le apreciez ca fiind grave sunt un accident sau au o recurență în școala respectivă și pentru a preîntâmpina apariția unor astfel de situații.”

Un elev de clasa a şasea s-a aruncat pe geam de la etajul  unei școli din Bucureşti, în pauză, relata, săptămâna trecută, Observator News. Incidentul s-a întâmplat la Școala George Bacovia, din Sectorul 4.

2 comments

  1. Auguta spune:

    Trebuia că aceeata boala sistemului de învățământ să fie tratată demult..

  2. Dragnea Mariana spune:

    Și la școala Ctin Brâncoveanu din Breaza, prahova exista acest fenomen. Râd de unii copii ca sunt săraci, ca nu au tată, ca au note sub nivelul lor, ca nu au haine bengoase, un profesor ii face proști etc.

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.