fbpx

EMA a aprobat utilizarea vaccinului Pfizer-BioNTech pentru grupa de vârstă 12-15 ani

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a autorizat utilizarea vaccinului pentru copii cu vârsta între 12 și 15 ani cu serul Pfizer-BioNTech., transmite Biziday.

Marco Cavaleri, șeful EMA pentru Sănătate și Strategii de Vaccinare, a anunțat că comitetul de siguranță a autorizat administrarea serului Pfizer la persoane între 12 și 15 ani: ”Datele noastre au demonstrat că vaccinul este sigur pentru această categorie. Vom transmite concluzia noastră către Comisia Europeană, pentru a-l autoriza. Rămâne la latitudinea țărilor membre să decidă dacă și când îl vor folosi”.

”Recomandăm aceeași schemă de vaccinare ca și la celelalte persoane, adică două doze. Niciunul dintre copiii incluși nu a dezvoltat Covid după rapel, față de 16 cazuri, în rândul grupului de control care a primit placebo”, a adăugat Cavaleri.

”Vaccinul a fost bine tolerat, iar efectele adverse au fost similare cu cele apărute la adulți”, a mai spus oficialul

Recent, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, declara: ”În momentul în care Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) va aborda autorizarea pentru grupa de vârstă 12-15 ani, vom fi pregătiţi să asigurăm şi vaccinarea pentru această grupă de vârstă, evident cu acordul părinţilor”.

Vaccinul Pfizer este primul care primește undă verde din partea EMA pentru persoanele de 12,13, 14 şi 15 ani. Produsul anti-COVID de la Pfizer-BioNTech a fost deja autorizat în Statele Unite și Canada.

Copiii care au împlinit 12 ani vor primi tot două injecții, cu aceeași concentrație ca adulții.

Pfizer se bazează pe studii clinice care au arătat o eficiență de 100 la sută pentru această grupă de vârstă. Deși majoritatea copiilor dezvoltă simptome ușoare sau chiar deloc în urma infectării cu SARS-CoV-2, ei pot contribui la răspândirea virusului.

Pfizer se bazează pe studii clinice care au arătat o eficiență de 100 la sută pentru această grupă de vârstă. Deși majoritatea copiilor dezvoltă simptome ușoare sau chiar deloc în urma infectării cu SARS-CoV-2, ei pot contribui la răspândirea virusului. utilizarea vaccinului.