fbpx

Szekely: E trist că unei femei i se deschide ușa la intrarea în bloc, dar i se închide în față la intrarea în politică sau afaceri

Radu Szekely, secretar de stat în Ministerul Educației, a comentat pe pagina sa de Facebook conceptul de egalitate de gen. ”Este trist că unei femei i se deschide ușa la intrarea în bloc, dar i se închide încă de multe ori în față la intrarea în politică sau afaceri”, spune Szekely.

Textul, integral:

Egalitatea de șanse este un concept obligatoriu vremurilor și societății în care trăim: o societate în centrul căreia ar trebui să se afle respectul reciproc.
Este trist când o femeie trebuie să accepte felurite propuneri, căci, dacă ridică glasul, „își periclitează viitorul”. Este trist că unei femei i se deschide ușa la întrarea în bloc, dar i se închide încă de multe ori în față la intrarea în politică sau afaceri. Că dacă un bărbat atinge necorespunzător o femeie, lumea tace, dar dacă plânge, toată lumea îl privește cu suspiciune. La fel cum mă întristez să văd băieței admonestați de părinții lor dacă arată vreo urmă de emoție când cad și își zgârie genunchii.
Lipsa egalitătii de gen ne devalorizează pe toți. Nu este doar o problemă a drepturilor omului; este o irosire extraordinară a potențialului uman.
Și Ministerul Educației a lansat, astăzi, un mesaj despre egalitatea de gen:
🤵‍♂️=🤵‍♀️Egalitatea de gen nu este doar un drept fundamental al omului, ci o bază necesară în determinarea unei vieți de calitate, prosperă și durabilă. ✅Reducerea inegalității construiește societăți stabile și rezistente care oferă tuturor indivizilor – femei sau bărbați – posibilitatea de a-și atinge potențialul maxim.
📚Egalitatea de șanse în educație necesită contribuția educatorilor la fiecare nivel, de la profesori și consilieri școlari, la directori și inspectori. Fiecare dintre noi suntem implicați direct în povestea egalității de șanse. 📍Pilonii zilei de mâine se construiesc prin atitudinea noastră de astăzi.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.