fbpx

O adolescentă din Nigeria are oferte de burse în valoare de milioane de dolari de la 19 universități din SUA și Canada

O adolescentă din Nigeria a reușit o performanță academică excepțională: a primit 19 oferte de burse complete de la universități prestigioase din Statele Unite și Canada.

Valoarea financiară a burselor propuse lui Victory Yinka-Banjo, absolventă de liceu în vârstă de 17 ani, se ridică la peste 5 milioane de dolari, conform documentelor de admitere citate de CNN.
„Este un sentiment încă incredibil. Am aplicat la atâtea școli pentru că nici nu credeam că vreo școală mă va accepta”, a declarat Victory pentru CNN.
Născuă din părinți nigerieni, Chika Yinka-Banjo, lector universitar la Universitatea din Lagos, și Adeyinka Banjo, angajată într-o funcție executivă din sectorul privat, Victory a primit potențiale burse complete de la universități din Ivy League, precum Yale, Universitatea Princeton, Harvard College și Brown University.

Alte oferte de burse din SUA au venit de la Massachusetts Institute of Technology (MIT), Universitatea Stanford, Universitatea Johns Hopkins și Universitatea din Virginia.
În Canada, Victory a primit oferte pentru bursa Lester B. Pearson de la Universitatea din Toronto și bursa Karen McKellin International Leader of Tomorrow (KMILOT) de la Universitatea British Columbia.
„Procesele lor de admitere sunt extrem de selective”, a adăugat Victory. „Îi acceptă doar pe cei mai buni. Deci vă puteți imagina cum, zilnic, trebuie să-mi reamintesc că eu chiar am fost acceptată de aceste școli. Este suprarealist!”

Cu rezultate remarcabile încă din perioada de liceu, Victory a câștigat notorietate în Nigeria la sfârșitul anului 2020, după ce a obținut punctajul maxim la examenul de certificare a studiilor în școli superioare din Africa de Vest (WASSCE).
Cu câteva luni mai devreme, adolescenta nigeriană fusese clasificată cea mai bună la nivel mondial dintre elevii care studiază limba engleză ca a doua limbă, în cadrul examenului internațional al Universității din Cambridge (CIE). Victory a obținut examenul Cambridge IGCSE – obținând A * la toate cele șase materii la care a susținut probe.

Victory a declarat pentru CNN că realizările sale remarcabile au fost generate de munca grea pe care a depus-o.
„M-au făcut să mă simt cu adevărat mândră de eforturile pe care le-am făcut în mai multe domenii din viața mea de-a lungul anilor. Încet-încet, încep să îmi dau seama că merit aceste lucruri”, a spus ea.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.