fbpx

Secretar de stat: Peste 50% din angajaţii din învăţământ au fost vaccinaţi

Peste 150.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ, adică mai mult de jumătate, au fost vaccinaţi anti-COVID până în prezent a declarat azi, la Slatina, secretarul de stat în cadrul Ministerului Educaţiei, Maria Ştefania Manea. Aceasta a făcut declarația în cadrul evenimentului pentru lansarea campaniei „Vaccinare şi testare pentru învăţare”.

Anunțul secretarului de stat vine în contextul în care mai puțin de jumătate dintre angajații școlilor și ai grădinițelor se declaraseră inițial de acord cu vaccinarea, potrivit situației finale care a fost transmisă de Ministerul Educației pe 15 ianuarie.

„La nivel naţional, procentul cadrelor didactice vaccinate este unul îmbucurător, dacă ar fi să ne raportăm şi la procentul personalului auxiliar şi personalului nedidactic, vorbim de peste 50% din angajaţii unităţilor de învăţământ care la acest moment sunt vaccinaţi. Suntem a doua categorie socio-profesională, după medici, vaccinaţi într-un procent atât de mare.

Pentru a reveni însă la această normalitate atât de dorită de noi toţi, profesori, elevi părinţi deopotrivă, evident că procentul ar trebui să crească şi noi constatăm, cel puţin în ultimele zile, că ne aflăm pe un platou, însemnând că nu mai creşte numărul de profesori care participă la vaccinare. Şi în felul acesta se prea poate ca dorinţa noastră de reîntoarcere la şcoală să fie îngreunată de acţiunile pe care le întreprindem. (…) La nivel naţional ne aflăm la următoarea cifră: peste 150.000 dintre angajaţii din învăţământ (au fost vaccinaţi anti-COVID n.r.), procentul acesta de peste 50%”, a declarat Maria Ştefania Manea.

Declarația secretarului de stat vine la o zi după ce Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat, azi, că există o „presiune din ce în ce mai mare din partea părinților”, ca reluarea școlii cu prezență fizică să fie „doar cu cadrele didactice vaccinate”.

„Vaccinarea este singura soluţie, cred că pentru oricine are un raţionament logic, pentru a încheia, rezolva această criză sanitară. (…) Vaccinarea este un act voluntar, un act de responsabilitate. Înţelegem foarte bine, sunt colegi care au afecţiuni de ordin medical care îi împiedică să se vaccineze. Înţelegem şi reticenţele, reticenţe pe fond şi reticenţe generate de tot ceea ce se promovează în ultimul timp vizavi de un anumit tip de vaccin”, a spus ministrul, într-o conferinţă organizată la Ploiești, potrivit agenţiei Agerpres, citată de Digi 24.

au fost vaccinați

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.