fbpx

Ziarul de Iași: Piața meditațiilor a explodat în pandemie. O ședință ajunge și la 150 de lei

De la chilipiruri studenţeşti de 40 de lei pe o şedinţă de 2 ore până la 150 de lei cu profesori cunoscuţi, piața meditațiilor e plină de oferte în această perioadă, relatează Ziarul de Iași.

Potrivit jurnaliștilor, în Iași se poate face pregătire clasic, faţă în faţă, sau online şi cu profesori din alte judeţe.

Unul dintre cele mai active grupuri de Facebook dedicate meditaţiilor este Meditaţii/Pregătire Iaşi, cu peste 2.200 de membri. Zilnic, sunt postate anunţuri ale celor care oferă astfel de servicii, dar şi mesaje ale părinţilor care caută profesori meditatori pentru anumite discipline sau pentru anumite examene, de la Evaluare Naţională, Bacalaureat, admitere la facultate, pentru Academia de Poliţie, dar şi pentru elevii mai mici, de clasa a IV-a, pentru admiterea în clasa a V-a la liceele de elită, unde numărul de locuri este depăşit cu mult de numărul celor înscrişi.  

Un profesor de Limba şi literatura română de la o şcoală din municipiu, care a  dorit să îşi păstreze anonimatul, a menţionat faptul că în prezent are 19 elevi la meditaţii, cu care face câte două şedinte de pregătire pe săptămână, aceştia fiind împărţiţi în grupe de trei sau patru elevi. „Deja sunt mai mulţi copii decât luam de obicei. Înainte făceam ore cu câte doi elevi, care ajungeau la mine prin diferite cunoştinţe. Acum e la fel, nu mi-am făcut niciodată reclamă”, explică cadrul didactic. Acesta povesteşte că a fost asaltat de cereri pentru meditaţii încă din primul semestru şi că, pentru a mulţumi pe toţi şi a avea timp pentru toată lumea, a redus tariful pe care îl lua de obicei, 80 de lei pe şedinţă, la 70 de lei, dar a crescut numărul de elevi din grupa de lucru.

Pe grupurile destinate meditaţiilor există însă oferte şi pentru cei care doresc medidaţii pe diferite platforme online, existând chiar posibilitatea de a obţine serviciile unui cadru didactic din alt judeţ. Tot pe astfel de grupuri pot fi găsite şi „chilipiruri” în acest domeniu, studenţii fiind cei care percep tarife mult mai mici. „Bună! Eu sunt Cristiana şi te pot ajuta să obţii nota maximă la bacalaureat la materia  #LOGICĂ. Sunt studentă în anul 2 la facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social Politice, secţia Comunicare şi urmez modulul pedagogic. Şedința de meditaţie durează 2 ore, iar preţul este de 40 de lei. Putem să ne vedem pe ZOOM, dar putem să ne vedem şi fizic (respectând toate normele de siguranţă  impuse pentru prevenirea virusului). Vom parcurge fiecare lecţie, îţi voi explica cu răbdare toată materia, iar pe baza la ce am învăţat împreună, o să lucrăm pe variantele de bac”.

piața meditațiilor

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.