fbpx

Examenele, pe ultima sută de metri. Cum să îți ajuți copilul

Sursă foto: http://www.schoolatoz.nsw.edu.au

Evaluarea Națională deja a început, iar bacalaureatul se apropie cu viteză. Indiferent ce examen urmează să susțină copilul tău, are nevoie de sprijinul familiei și de ajutor pentru a parcurge cu bine perioada stresantă dinaintea testelor. Iată sfaturile noastre, care te vor ajuta să îl susții pe ultima sută de metri:

  • Cel mai important lucru pe care îți recomandăm să îl faci e să nu îi amplifici emoțiile. Anxietatea sa este firească, însă misiunea părintelui este să îi ofere încredere în sine. Chiar dacă și tu ai emoții pentru el, încearcă să nu i le transmiți ci, dimpotrivă, spune-i că ai încredere în el. Să se prezinte la examen cu gândul că duce pe umeri și povara stresului din familie nu-l va ajuta deloc, ci, mai degrabă, dimpotrivă.
  • Dacă ai un copil care s-a preocupat în mod constant de învățătură, nu este cazul să exagereze cu repetatul materiei în zilele dinaintea testului. Desigur, o mai poate parcurge dacă simte nevoia, însă încearcă să îi explici că este important să se și recreeze și, mai ales, să se odihnească suficient.
  • În seara dinaintea examenului, mergeți cu toții la culcare mai devreme decât în mod obișnuit. Urmează o zi în care toată familia are nevoie să funcționeze la capacitate maximă.
  • Asigură-te că se hrănește suficient și sănătos. Organismul are nevoie de o alimentație corespunzătoare pentru a funcționa la parametri optimi, iar acest lucru este valabil și pentru creier. Peștele, nucile, iaurtul, semințele și fructele de pădure sunt exemple de alimente care contribuie la concentrare și la maximizarea capacității de memorare. De asemenea, este foarte important să te asiguri că se hidratează suficient, inclusiv în ziua examenului.
  • Verifică împreună cu el procedurile necesare și programul din ziua examenului. Asigură-te că are toate rechizitele și documentele necesare.
  • Dacă îl simți excesiv de tensionat, explică-i cu mult calm și căldură că familia îi va fi alături necondiționat, indiferent care va fi nota pe care o va lua la examen. În nici un caz nu este acum momentul pentru reproșuri, nervi sau lipsă de încredere. Toate acestea se pot dovedi extrem de toxice și îi pot afecta performanța!

La final, vă urăm mult succes tuturor, atât copiilor cât și părinților! Știm că nu este cea mai ușoară perioadă, însă vă dorim să o treceți cu bine și să vă bucurați de rezultate și de vacanța care urmează! 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.