fbpx

Cîmpeanu: ”Valul trei nu vine de pe o zi pe alta. Dacă e să vină, vine într-o lună, o lună și jumătate”

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat, în această seară, la Antena 3, că, în eventualitatea în care valul trei al pandemiei va veni, acest lucru nu se va întâmpla brusc.

”Valul trei nu vine de pe o zi pe alta, așa cum mi-au spus epidemiologii, valul trei, dacă e să vină, vine într-o lună, o lună și jumătate. Dacă, totuși, va fi, acest trend ascendent se va vedea. Nu va fi o decizie de pe o zi pe alta”, a spus Cîmpeanu.

”Decizia de deschidere a școlilor nu va fi luată la nivelul județului, ci la nivel de localitate. Evaluările vor fi făcută săptămânal, iar rata de infectare va fi calculată la 14 zile”, a mai precizat ministrul

”Știți câte localitate mai avem carantinate azi? Una singură, Comuna Havârna, județul Botoșani”, a adăugat Cîmpeanu.

CONTEXT

Majoritatea elevilor vor merge pe  8 februarie la școală, a anunțat, astăzi, președintele Klaus Iohannis.

În localitățile în care sunt puține cazuri de Covid-19,  adică în scenariul verde, toți copiii merg fizic la școală.

În localitățile din scenariul galben, copiii de grădiniță, clasele I-IV și clasa pregătitoare merg la școală, iar din ciclul secundar doar copiii de clasa a opta. La fel și tinerii din clasa a XII-a.

În localitățile din scenariul roșu, merg doar copiii de grădiniță și ciclul primar.

În localitățile unde incidența e mai mare și intră în carantină, toată lumea stă acasă.

Președintele a mai precizat că detaliile concrete în legătură cu modul tehnic în care va fi abordată redeschiderea școlilor vor fi precizate într-un ordin comun care urmează să fie emis de Ministrul Educației și Ministrul Sănătății în cel mai scurt timp.

Declarații ale președintelui:

Nu, nu am scăpat de pandemie. Este nevoie să continuăm să fim responsabili. Dar putem să constatăm că în ultimele săptămâni incidența bolii s-a redus un pic.

Nu suntem singuri în Europa și ne-am uitat un pic în jur să vedem ce fac alții. Marea majoritate a statelor din Uniunea Europeană deschid școlile.

În concluzie, pregătiți copiii pentru școală

Decizia privind deschiderea şcolilor pe  8 februarie a fost luată azi, într-o ședință la Palatul Cotroceni. Președintele Klaus Iohannis l-a chemat la discuții, începând cu ora 15:00, pe premierul Florin Cîțu, dar și oficiali din Ministerul Educației, Ministerul Sănătății și Ministerul de Interne.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.