fbpx

Ce l-au întrebat cei trei copii ai cuplului regal William și Catherine pe naturalistul David Attenborough

George, Charlotte și Louis, cei trei copii ai ducilor de Cambridge William și Catherine, au avyt o sesiune de întrebări și răspunsuri cu celebrul naturalist David Attenborough.

Sesiunea a fost filmată și publicată de Casa Regală a Marii Britanii pe pagina sa de Facebook.

Fiecare copil a avut dreptul la o întrebare. 

Q&A with David Attenborough

Sir David Attenborough, we've got some questions for you…🌍🕷️🐒

Publicată de The Royal Family pe Sâmbătă, 3 octombrie 2020

Louis, cel mai mic dintre frați, a întrebat: „Ce animal îți place?” „Îmi plac cel mai mult maimuțele pentru că sunt atât de distractive”, a răspuns Sir David.

„Atenție, nu poți avea maimuțe în jurul casei, pentru că nu locuiesc acolo”, a avertizat el.

„Deci, ce poți avea acasă care să-ți placă? Ei bine, pe care l-ai alege – un cățeluș sau un pisoi?” a adăugat Sir David, înainte de a continua: „Este o întrebare foarte dificilă. Cred că aș alege un cățeluș”.

Prințul George, fiul cel mare al prințului William și Catherine, a vrut să știe altceva: „Ce animal crezi că urmează să dispară?”

”Ei bine, să sperăm că nu vor exista astfel de animale”, a răspuns Sir David.

„Există multe lucruri pe care le putem face atunci când animalele sunt în pericol de dispariție. Le putem proteja”, a adăugat naturalistul.

El a povestit cum populația gorilelor montane din Africa Centrală, care erau „foarte, foarte rare” în urmă cu 40 de ani, a crescut de la 250 de animale la peste 1.000, datorită conștientizării publicului și strângerii de fonduri globale.

„Așadar, poți salva un animal dacă vrei și îți pui acest lucru în minte”, i-a spus celebrul naturalist prințului de șapte ani.

„Oamenii din întreaga lume fac asta pentru că animalele sunt atât de prețioase”, a adăugat el. „Deci, să sperăm că nu vor mai exista specii care să dispară”, a spus naturalistul.

La fel ca fratele ei, prințesa Charlotte, în vârstă de cinci ani, și-a început întrebarea cu încredere: „Bună ziua David Attenborough!”

„Îmi plac păianjenii, îți plac și păianjenii?” a fost întrebarea micuței prințese.

„Îmi plac păianjenii. Mă bucur atât de mult că îți plac!” a răspuns sir David Attenborough.

„De ce oamenii sunt atât de înspăimântați de ei? Cred că este pentru că au de fapt opt picioare, care sunt mult mai multe decât avem noi. Și dacă ai opt picioare, poți să te miști în orice direcție – astfel încât nu poți fi niciodată destul de sigur în ce direcție va merge acel păianjen! Dar păianjenii sunt atât de isteți. Ați urmărit vreodată cum cineva încearcă să-și construiască pânza? Asta este extraordinar. Cum face această pânză circulară așa … cum o fac? este minunat „,a  mai spus naturalistul britanic.

William și Catherine

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.