fbpx

Raluca Turcan: Școala nu este facultativă. Începe obligatoriu la data de 14 septembrie

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Iaşi, că este important ca şcoala să înceapă pe 14 septembrie în şcoli cât mai bine pregătite pentru situaţia generată de pandemia de Covid-19, relatează AGERPRES.

„Şcoala nu este facultativă. Şcoala începe în mod obligatoriu de la data de 14 septembrie. Există mai multe scenarii în baza cărora se poate învăţa începând cu data de 14 septembrie. Din cauza contextului epidemiologic, trebuie să meargă la şcoală. Părinţii au de asemenea obligaţia pe de o parte să îi verifice pe copii să nu se prezinte bolnavi la şcoală şi în acelaşi timp să îi îndemne să meargă la şcoală”, a declarat Raluca Turcan.

„Trebuie să ne uităm foarte bine, să ne uităm unde lucrurile nu au funcţionat foarte bine pe perioada stării de urgenţă şi acum, la începutul anului şcolar, să corectăm, inclusiv dacă se ajunge la predarea online, aceasta să fie de calitate, profesorii să ştie să predea, copiii să aibă de pe ce să înveţe şi sănătatea din spaţiul comunitar să fie una solidă”, a  mai spus Turcan.

CONTEXT

Premierul Ludovic Orban a revenit asupra declarației de vineri, când afirmase că deschiderea școlilor ar putea să aibă loc abia pe 1 octombrie

 „Au fost puncte de vedere exprimate de medici epidemiologi, ca urmare a anchetelor epidemiologice, care au constatat că mulţi dintre cei infectaţi se întorceau din sejururi şi că sunt puncte de vedere legate de faptul că ar trebui consumată boala într-o perioadă, dar nu s-a luat nicio decizie, nu s-a discutat la nivel de Guvern şi vom anunţa când e de anunţat. Scoala începe pe 14 septembrie, asta am anunţat clar, dreptul la educaţie trebuie respectat, scoala trebuie să înceapă pe 14 septembrie”, a spus Orban, sâmbătă, citat de Realitatea.net.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.