fbpx

31 iulie 2020: Uniunea Tineretului Comunist anunță că a fost exclusă din Partidul Comunist din România

 Uniunea Tineretului Comunist anunță că a fost dată afară din Partidul Comunist din România. UTC are intenția de a forma un nou partid, anunță formațiunea, pe pagina sa de Facebook.

“În urma excluderii noastre din Partidul Comunist din România, am decis înființarea Comitetului de Inițiativă pentru Constituirea Partidului Comunist din România (Maoist), un partid marxist-leninist-maoist care va urma linia marxistă autentică, revoluționară, anti-revizionistă trasată de marii noștri clasici Marx, Engels, Lenin, Stalin, Mao și Gonzalo. Din acest moment, pagină noastră devine pagină a Comitetului de inițiativă pentru Constituirea PCdR (Maoist) și a Uniunii Tineretului Comunist (Maoist). O zi bună tovarăși! MLM forever!”, se anunță pe pagină UTC, într-un comunicat semnat ”Tov. Adrian Crăciunoiu”.

Ce a reprezentat Uniunea Tineretului Comunist, înainte de 1989

Uniunea Tineretului Comunist (cunoscută și prin acronim U.T.C.) a fost organizația de tineret a Partidului Comunist Român. În timpul Republicii Populare Române, s-a numit Uniunea Tineretului Muncitor (acronim U.T.M.).

Uniunea Tineretului Comunist a fost întemeiată în anul 1922. În anul 1966 număra 2.250.000 de membri, adică 11,78% din populația României. Printre conducătorii UTC-ului în anii dictaturii comuniste au fost Nicu Ceaușescu și Ion Traian Ștefănescu.

Uniunea Tineretului Comunist a funcționat ascunsă, de la fondarea ei, la Conferința generală a tineretului socialist organizată în 19-20 martie 1922, și până în 1924, când a fost interzisă alături de Partidul Comunist Român. Această facțiune de ordin secundar a Internaționalei Comuniste a Tinerilor a revenit în forță după 23 august 1944. Sprijinită de armata sovietică, această organizație de tineret a crescut repede. La o întâlnire de grad înalt a membrilor Partidului Comunist Român din 25-27 aprilie 1945, Iosif Rangheț, șeful secției organizatorice a P.C.R. a estimat numărul de membri ai U.T.C., ca ajungând la cifra de 62,925 membri (p.109). Primul secretar general al U.T.C. a fost Nicolae Ceaușescu, care a ocupat această funcție din 23 august 1944 până în iunie 1945.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.