fbpx

Absolventul sancționat cu nota 2 la purtare după ce a ironizat o profesoară: ”Eu am câștgat. Am învins sistemul”

Andrei Voicu, absolventul Colegiului Național B.P. Hasdeu din Buzău, care a primit nota 2 la purtare după ce a ironizat-o pe profesoara de desen, a povestit, pe pagina sa de Facebook, ce a însemnat pentru el perioada în care s-a luptat cu sistemul. Fostul elev spune că a fost internat într-un spital de boli mintale din cauza depresiei, însă se consideră un învingător.

Postarea lui Andrei Voicu, integral:

”Eu sunt Voicu Andrei, „băiatul problemă” din liceul Hasdeu. „Băiatul cu profesoara de desen”, „aproape-repetentul” sau cum mai vreți să îmi spuneți. Mi-am spus părerea atunci, au încercat să mă aducă la tacere, dar eu am continuat să vorbesc și să tot vorbesc.

Ultimii 2 ani au fost de-a dreptul epuizanți, stresul a atins cote maxime, susținerea bacalaureatului concomitent cu un proces nu e cel mai realizabil lucru. Dar am facut-o. Am așteptat 2 ani să scriu acest mesaj, pentru a vă dovedi vouă ceva, nu mie. Pentru a vă dovedi că am putut să inving sistemul. Justiția a facut dreptate, iar curând nota mea la purtare va fi modificată. Dupa 2 ani de luptă.

După o traumă pe care sper sa nu o simtă nimeni. După o internare într-un spital de boli mintale din cauza depresiei. Nu, nu e o rușine, nu mă ascund sa o recunosc. Aș dori însă ca cei responsabili sa fie trași la răspundere. Domnule director Ionel Banu, dacă aveți onoare, trebuie să vă retrageți. Daca aveți onoare, domnule profesor Laurențiu Țepeluș, doamna profesoară Alina Gogea și cei care au făcut parte din acest sistem opresiv ar trebui sa plătească .

Nu am cerut daune morale, deși poate ca ar fi trebuit, dar scopul meu nu este reprezentat de bani. Ci de principii. De onoare. Dar voi nu cred ca știți ce înseamnă asta. Aș putea sa atașez zeci de documente care să ilustreze sistemul defect din acel liceu. Dar nu o fac. Eu am câștigat. Am învins sistemul. Eu sunt Voicu Andrei, absolvent al bacalaureatului cu nota 9.03, fără „meditații”. Student la psihologie. Învingător. Asta mă definește.”

Elevul care a primit nota 2 la purtare pentru că a ironizat o profesoară a luat Bacalaureatul cu media 8,76

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.