fbpx

Pentru prima dată de la începutul pandemiei, Donald Trump a purtat o mască de protecție în public

Sursă foto: The Guardian

Președintele Donald Trump a vizitat sâmbătă soldații americani internați la Centrul Național Medical Militar Walter Reed și a purtat o mască după luni de zile în care a refuzat să fie văzut în public cu respectivul echipament de protecție, anunță CNN.

„Probabil că voi avea o mască dacă trebuie să știți. Probabil că voi avea o mască. Cred că atunci când ești într-un spital, mai ales în acel cadru anume, unde vorbești cu o mulțime de soldați, oameni care în unele cazuri tocmai au coborât de pe masa de operație, este un lucru minunat să porți o mască. Nu am fost niciodată împotriva măștilor, dar cred că au un timp și un loc „, a declarat Trump reporterilor înainte de vizita sa.
Trump a fost văzut purtând mască în timp ce s-a întâlnit cu personalul, la centrul medical din Bethesda, Maryland. Nu a făcut nicio observație suplimentară, notează CNN.
Este prima dată de când a început pandemia când ziariștii acreditați la Casa Albe au obținut o imagine cu Trump purtând o mască de protecție.
Decizia președintelui de a purta o mască în timpul călătoriei sale de sâmbătă la centrul medical vine după luni de zile în care a refuzat să poarte public acest echipament medical – împotriva recomandărilor experților în sănătate publică ai administrației sale.
CNN a relatat anterior că acordul lui Trump de a purta mască în public a fost rezultatul unor „pledoarii” consistente din partea asistenților, care l-au îndemnat pe președinte să dea un exemplu susținătorilor săi.

Statele Unite ale Americii înregistrează o creștere alarmantă a cazurilor de contaminări cu noul coronavisrus. Cele mai recente raportări arată că numărul de infectări a depășit 70.000 în 24 de ore.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.