fbpx

Ce-au făcut în pandemie jucătorii de la Academia de Fotbal ”Gheorghe Hagi”

Intrarea țării noastre în stare de urgență, în luna martie, a schimbat din rădăcini programul sportivilor de la Academia de Fotbal “Gheorghe Hagi”. Fără a mai putea merge la școală și fără a se mai putea antrena pe teren, fotbaliștii Academiei Hagi au părăsit hotelul în care erau cazați la Constanța și au fost nevoiți să plece la casele lor.

Izolarea la domiciliu nu a însemnat și abandonarea activității sportive. Așa cum școala s-a mutat în online, ședințele de pregătire s-au mutat și ele în fața aparatelor electronice. Cu ajutorul aplicațiilor de internet sportivii Academiei s-au reunit în fața dispozitivelor mobile și s-au antrenat sub comanda preparatorilor fizici Juan Daniel Belmonte Ferez, Celestino Aviles Cambronero și Ștefan Anghel. Toate antrenamentele online s-au efectuat în funcție de cursurile școlare online, care au avut tot timpul prioritate. Un regim special au avut sportivii de gimnaziu și de liceu aflați în ani terminali, care au fost lăsați să pună accent pe pregătirea pentru examenele de capacitate și bacalaureat.

Urmărește în continuare o parte dintr-o ședință de pregătire efectuată de juniorii Under 17 sub comanda lui Celestino Aviles Cambronero:

În afara antrenamentelor clasice, sportivii Academiei Hagi și-au pus imaginația la încercare și au găsit timp și de relaxare. Aflați la domiciliu, jucătorii echipei Under 13 au creat un clip care s-a viralizat pe rețelele sociale în timpul pandemiei.

Despre Academia de Fotbal Gheorghe Hagi

Academia „Gheorghe Hagi” este cel mai performant proiect al fotbalului românesc. Academia se doreşte a fi măsura recunoştinţei lui Gheorghe Hagi faţă de toţi cei care au avut încredere în el şi l-au susţinut de la primii paşi în fotbal şi până la retragere. Prin crearea acestui proiect, Gheorghe Hagi a considerat că a venit momentul ca la rândul său să ofere cât mai multor copii şansa de a se pregăti la cel mai înalt nivel şi de a avea performanţe chiar mai mari decât ale sale. 

Academia este mai mult decât un proiect sportiv, de pregătire a viitorilor fotbalişti profesionişti, este si un proiect social şi de educaţie. La Academie, copii si tineri au parte de educaţie şcolară, pe lângă cea sportivă, şi mulţi dintre ei sunt beneficiari de burse pentru a se putea susţine. O importanţă deosebită este acordată învăţământului. La Academie s-a creat un program special pentru ca sportivii să urmeze cu stricteţe cursurile şcolare, însă în acelaşi timp s-a asigurat un program de odihnă între orele de la şcoală şi antrenamente.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.