fbpx

Raed Arafat, la Digi24: La Cotroceni nu s-a discutat, în prezența mea, despre deschiderea grădinițelor

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat, marți seară, la Digi24, că la ședința de astăzi de la Cotroceni nu s-a discutat în prezența sa despre deschiderea grădinițelor și creșelor private. Mai mult, el a spus că nici ministrul Educației nu a fost prezent la această discuție.

„Recomandarea este de a găsi modalitatea de a continua pe starea de alertă sau orice altă soluție. Cu domnul președinte s-au explorat mai multe aspecte. Starea de alertă rămâne cea mai simplă modalitate”, a spus Raed Arafat.

Cu privire la posibilitatea ca starea de alertă să fie prelungită și măsurile de relaxare care ar intra în vigoare, secretarul de stat a confirmat redeschiderea mall-uilor, dar fără zona de mâncare, de joacă și fără cinematografe.

Însă, Raed Arafat a spus că „nu s-au discutat, deci nu, nu” redeschiderea grădinițelor și creșelor private.

„Sunt foarte similare școlilor și ați văzut că multe țări care au deschis le-au reînchis”, a completat el.

La observația că președintele Iohannis a făcut acest anunț, secretarul de stat a răspuns: „Nu s-a discutat cât am fost acolo”.

„Nu intru în ce s-a discutat în amănunte acolo, asta este o discuție care se face și cu Ministerul Educației, astăzi n-a fost ministrul Educației acolo. Deci n-am intrat în această discuție, n-am discutat acest lucru. Nu s-a discutat în prezența mea acest aspect”, a declarat Raed Arafat, la Digi24.

CONTEXT

După data de 15 iunie, va fi posibilă rereschiderea unităților de tip after-school, a grădinițelor și a creșelor private, a anunțat, astăzi, președintele Klaus Iohannis. El a precizat că redeschiderea va fi ”posibilă, nu obligatorie”. Iohannis a mai spus că măsura va fi liată pentru a veni în sprijinul părinților.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.