fbpx

Hotnews: Universitatea din București și Universitatea de Vest schimbă examenele de admitere

Universitatea din București și Universitatea de Vest din Timișoara nu vor organiza, anul acesta, examene de admitere, anunță Hotnews.

Singurele facultăți de la Universitatea din București unde în acest an se va da examen vor fi Facultatea de Drept și Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, iar la celelalte admiterea va fi în baza mediei și a unor note obținute la bacalaureat la diferite discipline, în funcție de specificul facultății, a declarat rectorul Universității București, Marian Preda, la întâlnirile HotNews.ro #deladistanță. O situație similară va fi și la Universitatea de Vest din Timișoara, unde în această vară se va da examen doar la facultățile vocaționale – Arte și Muzică.

„E o noutate. Cu greu, colegii noștri au acceptat să se adapteze la această situație. (…) Sunt facultățile care au tradițional examen de admitere și care acum vor lua în calcul note sau medii la bacalaureat. Încă se mai discută la unele facultăți despre a lua în calcul și medii de pe parcursul anilor de studii, pentru că acum este un ordin al ministrului Educației care ne permite să luăm în calcul și mediile din timpul liceului”, a declarat joi rectorul Universității București, Marian Preda.

„Se pot alege combinații de note, spre exemplu nota de la o materie din liceu și nota la bacalaureat, aceste detalii nu s-au stabilit încă”, a mai spus profesorul Marian Preda.

O situație similară va fi și la Universitatea de Vest din Timișoara, unde în acestă vară se va da examen doar la facultățile vocaționale – Arte și Muzică, a declarat rectorul universității, Marilen Pirtea, invitat la întâlnirile HotNews.ro #deladistanță: „Vom lua în calcul doar bacalaureatul la toate facultățile, în diverse forme și cu diferite ponderi, funcție de note la disciplinele de bacalaureat, de la facultate la facultate. Candidații nu vor fi obligați să vină la facultate decât la 1 octombrie.